Moj profil

Panj torta

9

Sretan Božić i  Nova 2015. Godina svim coolinarikavcima :)))

Sretan Božić i  Nova 2015. Godina svim coolinarikavcima :)))

Sastojci

Biskvit
20 dkg šećera
15 dkg brašna
Krema
25 dkg maslaca
14 dkg šećera
7 dkg čokolade
1 žlica brašna
1 žlica mljevene ili instant kave
0,5 dcl mlijeka

Priprema

Biskvit: istucite snijeg od bjelanjaka sa šećerom,dodajte žutanjke,limunov sok,naribanu limunovu koricu i brašno. U lim za pečenje stavite masni papir, izlijte tjesto i pecite na 175 stupnjeva oko 20 min. Pečeno tjesto poprskajte rumom,savijte,odrežite krajeve i od njih oblikujte kvrge. Nadjenite svjetlom kremom,savijte,kvrge isto nadjenite,savijte i pričvrstite čačakalicom. Premažite sve tamnom kremom i ukrasite.
1.

Krema: na pari istucite žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom,dodajte mlijeko,brašno i žlicu naribane čokolade,skinite s pare i mješajte neprestalno dok se krema ne zgusne. U hladnu kremu dodajte pjenasto izrađen maslac. Kremu podijelite na dva dijela, u jedan dio dodajte žlicu kave, a u drugi dio preostalu otopljenu čokoladu.

Posluživanje

Budući da vam od kreme ostanu bjelanjci, ja sam od jednog napravila gljive, tako da sam dobro istukla bjelanjak, dodala 7 dkg šećera u prahu i na kraju sok od pola limuna. Dobro istući,oko 10 min,staviti u vrećicu za ukrašavanje te na papiru za pečenje raditi ukrase, moji su se pekli oko 10 min na 150 stupnjeva.

Sretan Božić !!!

  • Panj-torta(1)

4

Hvala

Pravila sam ovu tortu za docek....predivna je, recept je odlican! Hvala na ovom receptu, zauvijek ostaje u omiljenima!

hvala

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)