Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.
Vrste kolačića: Tehnički, Marketing
crna-ovca napisao/la:
Moja pokojna Baka pripremala je božanstveni liker od voća i vina, a ja ga nikad nisam zapisala
Uglavnom, radi se ovako nekako: počne se negdje u proljeće kako počne dozrijevati voće. Pa se u jednu veeeeeliku staklenku stavlja voće redom kako što sazrijeva, šećer i vjerovatno rakija ili rum (ali nisam sigurna doda li se ona kasnije). To se radi do negdje prije Božića, a onda se procijedi, pomiješa s crnim vinom i uživa
Ima li netko točan recept jer ne znam omjer voća, šećera, rakije i vina? I treba li stavljati na svaki red voća i malo rakije da se ne pokvari ili ga šećer dovoljno konzervira?
to ti je kod nas draga nesto sto ga obicno zovemo koktel...radi sadrzine od puno voca, - a daje mi za pravo da uporedim zato sto si napisala sama da je baka slagala sve to voce sezonski kako ono i zri... pa tako me podseti na nas koktel ili Rum-topf, voce u rumu... ja licno stavim 1 l. beli rum u jednu vecu staklenku od jedno 5 l. pa kako voce zri, tako i stavim u staklenku, koliko voca... toliko secera i sve tako dokle ima voce... , pa nakon toga moze se pomesati sa vinom... obicno kraj Bozica ....jednom sam probala tako i to u Sangriju sam stavila od ovaj nas koktel..ali nisam cedila, pa voce je tako ukusno, da sam si priizmislila i ime: alkoholno-vocna salata. Gosti su se sluzili i sladili i kad mi opet svrate, potraze..ako ima posluzim, ako nema...kazem im da si spremaju iducu godinu, hihiiiii
Ako sam ti ikako pomogla, ja sam zadovoljna...
Da, da to se zove rumtopf, i stavlja se u bocu kako je ljiljanailieva rekla redom kako zrije počne se sad jagode, ribizli, crne bobice i zalije rumom svaki puta da je prekriveno i drži u tamnoj boci ako se dobro sjećam ali sam zaboravila kaoliko šećera ide. A ovo sa vinom nisam čula da se kombinira. Voće je iza jako ukusno, ali se od njega možeš bolje napiti nego od pića. Ukucaj u tražilicu samo rumtopf i pojavit će ti se recepti pa biraj. Baš si me sad dobro posdsjetila jer počinje sa jagodičstim voćem a jagode su sad na izmaku.
Znači stavlja se rum..... Uh, valjda ga mogu staviti naknadno. Ja sa već naslagala voća i šećera.
I naravno - hvala cure
crna-ovca napisao/la:
I naravno - hvala cure
Mozoliti rum i sada, nece gresiti..ta to nije neki vez da pogresis mustru, dolij rum slobodno, a moraces prebaciti voce u vecu teglu, zapravo neznam dali si na primer poslagala samo visnje... ako je je samo visnja, ima leka i za to....
http://www.coolinarika.com/forum/kuhanje/razmjena-recepata/53617/?page=1#msg_14863529
Evo ti jos jedan link. Anka je najsavrsenije objasnila
© Podravka d.d. 2003.—2021.
Coolinarika je registrirani žig Podravke d.d.
Internet direktorij
Podravka korporativne stranice
Brandovi
Vegeta stranice
Coolinarika
Društvene mreže
Youtube
ISSUU
Flickr
Viber
Moja pokojna Baka pripremala je božanstveni liker od voća i vina, a ja ga nikad nisam zapisala
Uglavnom, radi se ovako nekako: počne se negdje u proljeće kako počne dozrijevati voće. Pa se u jednu veeeeeliku staklenku stavlja voće redom kako što sazrijeva, šećer i vjerovatno rakija ili rum (ali nisam sigurna doda li se ona kasnije). To se radi do negdje prije Božića, a onda se procijedi, pomiješa s crnim vinom i uživa
Ima li netko točan recept jer ne znam omjer voća, šećera, rakije i vina? I treba li stavljati na svaki red voća i malo rakije da se ne pokvari ili ga šećer dovoljno konzervira?