Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.
Vrste kolačića: Tehnički, Marketing
Aylice, uglavnom sam koristila sirće od nara kao dressing, možda i to ulje možeš za salate da koristiš ako je fino maslinovo @AylaRaffaello
blueSuna napisao/la:
Aylice, uglavnom sam koristila sirće od nara kao dressing, možda i to ulje možeš za salate da koristiš ako je fino maslinovo @AylaRaffaello
Ne nije nar u pitanju BlueSuna vec divlji sipak
Znači, onaj obični divlji šipak (od kojeg se radi pekmez) je bio stavljen u maslinovo ulje i to je onda odstajalo neko vrijeme? I ja prvi put za to čujem, u principu maslinovo ulje je najbolje prvu godinu nakon prešanja, nakon toga gubi na kvaliteti a može se i užegnuti tako da bi za ovakve stvari "koje su bolje ako duže stoje" bilo čak i bolje obično suncokretovo.
Jesi li ti to probala, čisto da vidiš kakav je okus? Ako nije užeglo i okus je u redu ja bi to isto potrošila u salatama, ako je šipak pustio okus trebalo bi biti malo kiselkasto pa mi to nekako najbolje ide zajedno.
A, sad gledam malo, ulje od sjemenki samog šipka se koristi za kozmetiku i liječenje kožnih bolesti pa je možda otud došla ta ideja ali mislim da nema puno sličnosti toga i ovoga što imaš ako je ovo samo držano u maslinovom ulju.
Tara17 napisao/la:
Znači, onaj obični divlji šipak (od kojeg se radi pekmez) je bio stavljen u maslinovo ulje i to je onda odstajalo neko vrijeme? I ja prvi put za to čujem, u principu maslinovo ulje je najbolje prvu godinu nakon prešanja, nakon toga gubi na kvaliteti a može se i užegnuti tako da bi za ovakve stvari "koje su bolje ako duže stoje" bilo čak i bolje obično suncokretovo.
Jesi li ti to probala, čisto da vidiš kakav je okus? Ako nije užeglo i okus je u redu ja bi to isto potrošila u salatama, ako je šipak pustio okus trebalo bi biti malo kiselkasto pa mi to nekako najbolje ide zajedno.
Vjeru mi Tara17 da nisam nijednom dosad probala dobro je da ste mi dali ideju da probam.Divlji sipak od kojeg se pravi pekmez od njega sam radila.Javim rezultat,hvala.
© Podravka d.d. 2003.—2021.
Coolinarika je registrirani žig Podravke d.d.
Internet direktorij
Podravka korporativne stranice
Brandovi
Vegeta stranice
Coolinarika
Društvene mreže
Youtube
ISSUU
Flickr
Viber
Pravila sam neko ulje od sipaka kao navodno sto duze stoji bojli je .Nisam nikad pravila niti znam njegovu upotrebu ? Ako ne saznam negovu upotrebu od vas iskusnih kuharica bice mi da ga bacim zali Boze maslinovog ulja ...Hvala ....