Moj profil
O ukusima se ne raspravlja, a za okuse se možemo dogovoriti - poručuje Majstor kobasica
O ukusima se ne raspravlja, a za okuse se možemo dogovoriti - poručuje Majstor kobasica

O ukusima se ne raspravlja, a za okuse se možemo dogovoriti - poručuje Majstor kobasica

Ova suhomesnata delicija starija je čak i od Grčke, a navodno su prve napravili Sumerani prije 5000 godina

Mesna delicija obožavana generacijama

U svojim je počecima, dok je nismo u potpunosti usavršili i prilagodili našim ukusima i željama, krenula kao mješavina svinjetine sa sitno sjeckanim sjemenkama bijelog bora, kumina, lovorovim lišćem i crnim paprom. Ne zvuči uopće loše, priznajemo. Zaljubljenici u kobasice će reći da je upravo naoko gruba vanjština, sočan interijer koji čine kvalitetno meso i začini, te miris dima ti koji kobasicu čine neodoljivom. Ona je praktična, idealna za doručke, u studentskom sendviču ili sočnom gulašu. 

Najbolji Majstor u gradu stvorio je  nove obožavane proizvode - Vinku, trajnu kobasicu ovjenčanu nektarom najfinijeg grožđa, ljutu i temperamentnu Vatroslavu te pravo blago među kobasicama - Blaženku

Blaga, ljuta ili nešto između? Možda bezvremenski jeger? Nema pogrešnog odgovora, kao što nema pogrešnog konzumiranja ili rezanja kobasice. Ravno, „pod 45“, debelo ili tanko, nevažno je kad glad zavlada, a pod ruku padne omiljena kobasica. Ovo nas jelo prati od prvih dana odrastanja, preko rođendanskih zabava, vrtnih tuluma, sve do svečanih obiteljskih proslava.

O ukusima se ne raspravlja, a za okuse se možemo dogovoriti

Gotovo svatko će za sebe reći kako je baš on majstor za kobasice te da je njegov, godinama usavršavan i od znatiželjnih očiju čuvan recept, najbolji na svijetu. I svaki od njih je vjerojatno u pravu jer obitelj i prijatelji na svakom okupljanju hvale upravo njegovih ruku (d)jelo. Stoga se trebamo složiti kako pravog majstora u životu treba imati svatko od nas, posebice strasni ljubitelji vrhunskih suhomesnatih proizvoda. Majstorova tajna je u tome da savršeno razumije što istančano nepce hedonista kojima je okružen želi. Prava kobasica tako nastaje kombiniranjem najkvalitetnijeg mesa i ukusnih začina, omotana notama dima za užitak koji traje i svaki put ponovno oduševljava.

Sve ovo proučio je i u djelo sproveo novi Majstor u gradu, koji je kombiniranjem i degustiranjem stvorio nove obožavane proizvode; Vinku, trajnu kobasicu ovjenčanu nektarom najfinijeg grožđa, ljutu i temperamentnu Vatroslavu te pravo blago među kobasicama – Blaženku. Temeljito važući vrhunsku svinjetinu i govedinu te sljubljujući tu pažljivo probranu kombinaciju s kvalitetnim dimom bukova drva, Majstor je dobio i poglavicu među njima, Jeger polutrajnu blagu kobasicu, deliciju obožavanugeneracijama. U njemu podjednako uživamo kao samostalnom zalogaju jednostavno posluženom na dasci ili tanjuru ili umotanom u ukusan sendvič koji spašava stvar kad nemamo vremena za kuhanje.

Svaka spravljena kobasica u sebi ima utkano znanje, iskustvo i predanost, nosi notu tradicije i prednosti, garantira izvrsnost i strast te nerijetko zarobi nepca i srce već pri prvom kušanju. Želimo vam uživanje u lovu na nove, omiljene okuse. Dobar tek!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.