Moj profil

Proslavite svjetski dan pečenja slastica uz naše maštovite ideje

Proširite radost pečenja i izvan svoje kuhinje, jer nema koga neće obradovati svježe pečena slastica.

Želite li prihvatiti kulinarski izazov, iznenaditi i razveseliti nekoga do koga vam je stalo ili se jednostavno opustiti uz miješenje i pečenje, izabrali ste idealno vrijeme i mjesto. Naime, 17. svibnja je pravi dan za izradu kolača, torti, muffina i drugih slastica, jer se obilježava Svjetski dan pekarstva, odnosno World baking day. Mogli bismo ga slaviti svaki dan, jer izrada odabranih slastica može biti zabavna i u društvu, a zajedničko degustiranje još zabavnije.

Pretočite maštu u oblike i okuse

Kada osjetimo već prve zamamne mirise tijesta iz pećnice, postaje sasvim jasno zašto su pekarstvo i slastičarstvo u prošlosti bilo veoma cijenjena zanimanja. Danas, kada su nam dostupne sve namirnice potrebne za izradu tijesta, uključujući brašno, šećer, masnoće ili one koje sami preferirate… treba još samo malo mašte koju ćemo pretočiti u zanimljive oblike, punjenja ili spojeve okusa.

Poklonite tortu

Vodimo li se za poslovicom da djela govore više od riječi, onda je torta jedan od načina na koji možete izraziti svoje osjećaje bez puno riječi. Uz malo mašte i kreativnosti prilikom ukrašavanja, sigurno će vaša poruka biti prepoznata.

Ispecite roladu

Iako nismo sasvim sigurni u zemlju podrijetla ove slastice, poznata je i pod nazivom swiss roll. U svakom slučaju, riječ je o zaoranom biskvitu punjenom kremom, šlagom ili džemom koji je mnogima jedan od najdražih kolača, izvrstan za bilo koju prigodu.

Napravite muffine

Muffini imaju niz prednosti, primjerice brzo se pripremaju, vole čokoladu, svježe voće, orašaste plodove i kremu. Odlični su kao comfort food, a ovisno o preferencijama, mogu biti u slanoj ili slatkoj izvedbi.

Zamijesite kolač

Pronađite inspiraciju među ponuđenim receptima i proslavite ovaj ili bilo koji drugi dan u kojemu poželite uživati u mirisnim kreacijama. Zasučite rukave, zamijesite tijesto ili uključite mikser i razveselite nekoga jedinstvenim poklonom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.