Moj profil
Kruh - najpoznatija namirnica diljem svijeta
Kruh - najpoznatija namirnica diljem svijeta

Kruh - najpoznatija namirnica diljem svijeta

Vlastitim kruhom možete ostaviti dojam na ukućane i goste, jer izgled, zamamni miris i hrskava korica ne mogu proći nezapaženo.

Iako kruh spada među najpoznatiju hranu koja se među prvima pripremala, uvijek ga možete pripremiti prema vlastitim preferencijama, odnosno prilagoditi sebi ili osoba kojima ga pripremate.

Aromatizirani i pikantni kruh

Koliko god naizgled jednostavan, s ovom svakidašnjom namirnicom, sva mašta i kreativnost može doći do izražaja. Tako primjerice već pečeni kruh možete obogatiti sirom, lukom i začinima i dobiti aromatizirani kruh koji se izvrsno uklapa u središte stola, a naročito ako ga zaokruže pršut ili panceta. Pikantni kukuruzni kruh pripremljen u pekaču kruha, uz uobičajene je namirnice objedinio suhe rajčice, čili i kukuruz šećerac. Posebnog je okusa, a jako dobro paše uz sva jušna jela. Kruh uobičajeno poslužujemo kao dodatak jelu, no kukuruzni kruh s ljutim papričicama može biti glavni dio zakuske uz pivo. Također ga možete poslužiti uz dipove, a ljutinu dozirajte tako što ćete narezane ljute papričice staviti u jogurt pa će se ljutina ravnomjerno rasporediti.

Kruh od Europe do Afrike

Iako je vrlo teško odrediti točno podrijetlo, vjeruje se da su Egipćani ti koji su prvi zaradili svoj kruh, jer osim što su sami ispekli prvi poznati kruh, smatra se da su im i nadnice bile isplaćivane u porcijama kruha. Vodimo vas kroz mali obilazak svjetskim stazama pa je tako primjerice irski slatki kruh s maslacem i grožđicama idealan za početak putovanja. Njemački kruh u kombinaciji raženog i bijelog brašna možete nakon pečenja premazati otopljenim maslacem, kako bi omekšala kora. Predlažemo da marokanski kruh posipate sezamom ili pak sjemenkama suncokreta, bundeve, maka...

Totalno drugačiji od drugih

Bez obzira odlučite li se za izradu jednostavnog kruha s tri sastojka pa do izvedbi sa sjemenkama, bez glutena ili kvasca te dodatkom začina, bitno je pridržavati se osnovnih normativa i uputa o pripremi i pečenju, poput duguljastog mliječnog kruha s tikvicama i sirom, izdašnog okusa. Kruh s probranim brašnom heljde, slanutka i kukuruzne krupice izvrstan je izbor za sve koji biraju bezglutenske zalogaje. Želite li nešto sasvim drugačije, isprobajte kruh sa sojinim brašnom. Uz klasične sastojke, za pripremu trebate suho voće, bademe i sojino mlijeko. Danas zasigurno ne vrijedi pravilo koje je vrijedilo kroz povijest - što tamniji kruh, to niži društveni položaj osobe koja ga jede i prepušteno je svakome na vlastiti izbor kojim će i kakvim kruhom nadopuniti svoje zalogaje.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.