Moj profil

Imamo 11 recepata za ljetne slastice s borovnicama

Borovnice volimo u sladoledima, kremama, muffinima, smoothijima, vaflima pa i salatama.

Među omiljenim ljetnim slasticama nalaze se one s borovnicama. Svi benefiti ovog bobičastog voća ne mogu se pobrojati u jednoj rečenici, a uz njezine ljekovite i nutritivne vrijednosti, domaćice je vole još i stoga što su pogodne za izradu sokova, kompota, likera, džemova i voćnih namaza.

Ljubitelji sezonskog voća znaju da mogu uživati u bobicama borovnica od  lipnja pa sve do kolovoza. Mogu se jednako uspješno čuvati u zamrzivačima ili pak osušiti i koristiti u prehrani tijekom cijele godine, a mi vam donosimo ideje kako napraviti deserte sa svježim borovnicama, koje opravdano nose naziv superhrane.

Čupavica borovnica

Slatko malo iznenađenje krije se u desertu Čupavica borovnica. Riječ je o piti koja je pomalo neuobičajena zbog aromatičnog smeđeg šećera i dodatka rižinog brašna u nadjevu.

Muffini s borovnicama/Blueberry Muffins

Muffini nisu nimalo komplicirani za pripremu, a dobrodošli su na svim okupljanjima. Posebnost Muffina s borovnicama je što se pripremaju u manje od pola sata, a zbog dodatka omiljenih ljubičastih bobica, posebno su sočni.

Sladoled od kisele pavlake i borovnica

Osvježavajući sladoled u ljetnim je mjesecima najpoželjnija poslastica. Izaberete li  sladoled od kisele pavlake i borovnica zasigurno nećete pogriješiti, jer krije pravo slasno osvježenje iz omiljenog ljetnog voća.

Borovnica puding tart

Sve ljubitelje kremastih deserta osvojit će recept borovnica puding tart. Prhko tijesto s limunom, sloj pekmeza i Dolcela aduti; puding od vanilije, te kremasti i mirisni puding s komadićima borovnice jamci su osvježavajućeg okusa. Taman za ljetne dane!

Nabujak s borovnicama

Ne snalazite li se najbolje u ulozi slastičara, šaka ukusnih borovnica nadoknadit će nedostatak kulinarskih vještina. Za nabujak s borovnicama usvojite samo nekoliko koraka i svojim novostečenim iskustvom iznenadite sve sladokusce.

Torta od sira s borovnicama

Poznato je od ranije da su borovnice popularne zbog svojeg okusa i boje koju unose u desert. Preferirate li kolače za koje nije potrebno paliti pećnicu, oduševit će vas kremasta struktura i osvježavajući okus torte od sira s borovnicama.

Čokoladni kolač s borovnicama

Malo tko može odbiti čokoladu, ali isto tako malo može reći ne borovnicama u voćnom kolaču. Pronašli smo savršenu kombinaciju u čokoladnom kolaču s borovnicama. Za još bolji okusni i vizualni dojam, upotpunite ga kuglicom sladoleda od vanilije.

Kocke s ricottom i borovnicama

Borovnice sadrže malo kalorija, odnosno jedna prosječna šalica sadrži oko 15 grama šećera, što je približno jednako maloj jabuci ili velikoj narandži. U kombinaciji s ricottom rezultirat će osvježavajućim ljetnim kockama.

Ombre cheesecake

Može li se okus vizualizirati, onda je ovaj ombre cheesecake slojeviti okusni doživljaj. Kolač koji spaja predivne nijanse ljubičastih boja, privlači poglede svojom živopisnom pojavom.

Cheesecake od borovnica

Kolač koji svojom bojom, ali i okusom nikoga ne ostavlja ravnodušnim je cheesecake od borovnica. Ukrasite ga po vlastitom izboru i uživajte u malom kulinarskom, umjetničkom djelu.

Soufflé Torta sa Borovnicama

Šaka borovnica može nutriritno nadopuniti žitarice koje konzumirate za doručak, ali može obogatiti svaki kolač. Dokaz da desert može biti zdrav, leži u ovom slatkom osvježenju u obliku soufflé torte s borovnicama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.