Moj profil

6 jednostavnih recepata s okusom Meksika

Za putovanje u Meksiko i otkrivanje tajni njegovih specijaliteta ne morate čekati neka bolja vremena, radije sad i odmah u vlastitoj kuhinji uživajte u mirisima i okusima Coolkinih tortilja i čilija s mesom.

Ma tko ne voli tacose, tortilje, enchilade, quacamole, chili con carne…Tko ne bi odletio na drugi kraj svijeta i uživao, kako u drevnim gradovima i nepreglednim plažama, tako i u mirisnim i ukusnim jelima od kojih neka potječu još iz razdoblja Asteka i Maja.

Tko od nas coolinaričara, zaljubljenika u hranu, ne bi rado otputovao u Meksiko, zemlju iz koje su na naše tanjure došle neke od danas najomiljenijih namirnica: kukuruz, rajčica, avokado, kakao, grah, čili papričie i vanilija.

No, iako je mašta jedno, a stvarnost drugo, za uživanje u mirisnim i slasnim okusima maštovite, raznolike te razigrane meksičke kuhinje ne trebate čekati neka bolja vremena.

U meksičkoj kuhinji, koja je uvijek prava mala fiesta za nepce i dušu, možete uživati sad i odmah, za svojim stolom, u svojoj kuhinji, sami, udvoje, s ukućanima ili prijateljima.

U , koja je uvijek prava mala i za nepce i za dušu, možete uživati , za svojim stolom, u svojoj kuhinji, sami, udvoje, s ukućanima ili s prijateljima.

Fiestamexicana na Coolkin i Fantov način

Doista, za uživanje u najpoznatijim i najomiljenijim meksičkim jelima ne trebate obići pola grada u potrazi za nekim egzotičnim sastojcima. Također, ne trebate provesti ni sate i sate ispred štednjaka u pripremi tih jela.

Vjerujte, sve što vam je potrebno su svima nama dobro poznate vrste mesa, sira i povrća, kupovne tortilje i nove Fant mješavinezačina za meksička jela, tortilje i chili con carne koje možete pronaći u obližnjoj trgovini.

Štoviše, kako se svima omiljena meksička jela po Coolinarikinim receptima pripremaju ne samo jako, jako brzo (za najviše pola sata!) već i jako, jako jednostavno, tako nema problema ili, kao što to vole reći Meksikanci, no pasa nada čak i ako se nakon stresnog radnog dana jedva držite na nogama ili ste primjerice apsolutni početnik u kuhinji.

¡Dios mío! Baš su ukusne te Fant tortilje

Tortilje, male okrugle pogače od kukuruznog ili pšeničnog brašna punjene različitim, ali uvijek slasnim nadjevima, su zasigurno među najomiljenijim meksičkim zalogajima. U vlastitom aranžmanu, po cool receptima, spremite ih u nekoliko sjajnih verzija u kojima važnu ulogu ima iFant tortilje.

Za malu ili veliku glad, za male ili velike gurmane, brzo i jednostavno smotajte fantastične integralne tortilje s mozzarellom pune sočnog nadjeva od piletine, sira i povrća, te Fantove enchilade, u kojima ima i graha, koji je uz kukuruz i čili, jedna od najprisutnijih meksičkih namirnica. Svestrane  tortilje možete iskoristiti i za slastan tortilja topli sendvič, koji će posebno oduševiti djecu.

Naravno, CoolkineFant tortilje za dodatni užitak jedite onako kako to vole Meksikanci, prstima, kojima tortilja često zamjenjuje pribor za jelo.

Nadalje, imajte na umu da su tortilje zarazno ukusne, pa ako ne želite nakupiti dodatne kilograme, pazite da se vaša potrošnja tortilja ne približi onoj meksičkih obitelji, koje svakodnevno pojedu čak oko kilogram ovih finih pogača. Naravno, to nimalo ne čudi jer ih Meksikanci, osim što ih jedu nadjevene, serviraju uz gotovo sve obroke i sva jela. 

Sami ili u društvu čilajte i uživajte u čiliju s mesom 

Za relaksirajuće čilanje i uživanje, posebno u hladnije, vlažnije i tamnije doba godine, kad ludujemo za mirisima i okusima soul fooda, hrane koja grije i dušu i tijelo, posegnite za meksičkim čilijem s mesom kojemu onaj poseban pikantni tač daje Fant Chili con carne.

Po Coolkinim receptima Chilli con carne kušajte na tri slasna načina, u kojima, osim mesa, ne nedostaje i najzastupljenijih sastojaka meksičke kuhinje, a to su čili papričica, grah i naravno kukuruz koji se, u većim ili manjim ulogama, pojavljuje u čak više od 700 različitih meksičkih recepata. Chili con carne s piletinom je za prste polizati, i to doslovno, jer ga umjesto s priborom možete servirati i jesti s tacosima.

Zatim možete probati kombinaciju chili con carne i tortilje gdje se jelo poslužuje u obliku jestive zdjelice, koju također možete jesti na meksički način, prstima. Poseban, i okusom i izgledom je i chili con carne s batatom, koji za dodatni užitak možete servirati na kriški prepečenog kruha.

Bez obzira koji recept odabrali, chili con carne će iz vaše kuhinje zamirisati, ne samo vaš dom, nego i cijelu ulicu. Svakako računajte i na nenajavljene goste u liku vaših bližih susjeda, kojima će baš u vrijeme vašeg ručka ili večere, nestati kave ili šećera.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.