Moj profil

Tri savršena recepta za vruća ljetna popodneva u kuhinji Kristine Štrige

Ljeto je pred vratima, a sa suncem i toplim vremenom dolazi i brojno sezonsko voće savršeno za ljetne slastice i uživanje u hladovini uz kavu ili limunadu. Trešnje, marelice, jagode, lubenice, grožđe i šljive samo su neke od voćki koje dozrijevaju upravo tijekom najtoplijeg godišnjeg doba, a visok udio vode i slatke fruktoze čini ih savršenim za razne kreacije i maštovite deserte u kuhinji.

Influencerica, zaljubljenica u kuhanje i autorica bloga Cellulite factory, Kristina Štriga otkrila nam je svoje tri ideje za savršeni ljetni desert, ali i koliko joj Samsung Bespoke hladnjak olakšava kreativnost u kuhinji.

Dolazi vrijeme godine kad deserte ne moramo nužno peći, a sastojaka je more – samo bitno da su svježi. „Ljeto je definitivno najplodnije godišnje doba po pitanju sezonskih namirnica. Uz toliko svježeg voća i povrća treba mi prostran hladnjak, a Space Max dizajn Bespoke hladnjaka osigurava više prostora za sve što mi zapne za oko tijekom kupovine“ ističe Kristina Štriga. „Sezonskih recepata je zaista mnogo, ali posebno su mi dragi oni koji ne zahtijevaju pečenje, što je savršeno za vruće ljetne dane.“

Samsung Bespoke hladnjaci opremljeni su inovativnim tehnologijama i značajkama koji čuvanje namirnica i kuhanje čine lakšim i ugodnijim. Uz Power Freeze s pripremom slastica možete početi i u zadnji čas, a one će se ohladiti ili zalediti u rekordnom roku, a All around cooling osigurati će da sve namirnice budu jednako ohlađene. Savršeno za trenutke kad nam je hladnjak pun svježih sezonskih namirnica ili osvježavajućih pića za goste. Međutim No Frost tehnologija pobrinuti će se da se zamrzne samo hrana koju želite, a ne i cijeli hladnjak.

„Ne biste vjerovali koliko mi dobar hladnjak pomaže u kuhinji. Neki će možda reći da je svaki hladnjak isti, ali to definitivno nije tako. Razne ideje u kuhinji često znače da mi je hladnjak pun, što znači da je bitno da ima dovoljno mjesta te da dobro radi. Samsung Bespoke hladnjak pokazao se kad odličan asistent u kuhinji“ smatra Kristina.

Kristina je s nama podijelila i svoju listu od top tri ljetna deserta koje možete vidjeti u nastavku, a recepte i upute nalaze se u opisu Instagram objava.

„Volim ljeto jer obiluje sezonskim voćem i povrćem, savršenim za razne maštovite i ukusne recepte. Jedna od najdražih ljetnih recepata mi je sočan, a jednostavan nepečeni cheescake od kokosa i trešanja. Volim ovu tortu jer spaja kremoznost i svježinu – savršeno za vruća ljetna popodneva s društvom ili posebne prilike. Tu mi dosta pomaže i Humidity Fresh tehnologija unutar mog hladnjaka, uz koju voće koje čuvam za desert ostaje svježe i ukusno.“

Torte su klasik u svijetu gastronomije, deserti koji su slojeviti, privlačni oku i prije svega ukusni. Iako je priprema možda malo zahtjevnija od nekih drugih, laganijih deserata kao što je npr. sorbet. Uz ukusan cheescake od kokosa i trešanja, Kristina je izdvojila i tortu s jagodama i vanilijom. Ovo estetsko remek djelo zrači ljetom, a zrak ispunjava mirisom svježih jagoda i vanilije. Cijeli recept možete pronaći na Instagram postu Kristininog bloga „cellulite_factory“.

Iako je tijekom vrućine svakako praktično okrenuti se receptima koji ne zahtijevaju pečenje, neki od klasika ipak će tražiti da upalite pećnicu. Na primjer jedna brza i dobro znana poslastica – hrskavo lisnato tijesto s kremom od sira i marelica. Bademi, džem, marelice i lisnato tijesto glavni su elementi ove ukusne slastice, a priprema je brza i jednostavna, baš kako treba za trenutke kad bi radije uživali u čaši hladne limunade, nego znojili se pred štednjakom.

„Za pripremu ukusnih i atraktivnih deserata nije potrebno puno, ali dobar hladnjak sigurno je jedan od preduvjeta. Uz Samsung Bespoke imam više vremena koncentrirati se na one maštovite i zabavne dijelove kuhanja, bez brige da će namirnice izgubiti na svježini ili se pokvariti. Planiram i dalje objavljivati maštovite i ukusne recepte, a svi koji žele mogu me zapratiti na Instagramu“ izjavila je Kristina.

Rashladite ljetne dane sjajnom ponudom ekonomičnih, a moćnih Samsung hladnjaka. Odaberite dobitnu kombinaciju uz popust do 25 % i 5 godina jamstva.Promocija traje od 20.6. do 17.7.2022. ili do isteka zaliha.Više informacija o Samsung Bespoke hladnjacima pronađite na poveznici.

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.