Moj profil

TOP 4 jela s tunom za vruće ljetne dane

Ljeto sa sobom donosi sunce, more i kupanje, odmor i bezbrižnost, ali i laganiju hranu, brze recepte i nove načine kako uživati bez puno muke i prženja u kuhinji

Ukusna hrana koju je moguće lako i brzo pripremiti - to je nešto što želimo cijelo ljeto. Svježe voće i povrće, žitarice, tuna i začini zahtijevaju od nas minimum truda, a nude maksimum okusa i uživanja. Istražili smo koja su to jela s tunom koja će vas držati sretnima i sitima cijelo ljeto (pa i duže), a njih 4 donosimo u nastavku.

Salata – kraljica ljetnih obroka

O salatama se ljeti toliko priča da bismo mirne duše mogli upotrijebiti staru novinarsku doskočicu kako iskaču iz konzerve. I to one u kojoj se nalazi ukusna tuna, kraljica transformacije koju možemo jesti svaki dan, u svim njenim oblicima. Obožavamo je svježu, na grillu, kao dip, paštetu ili u hladnim i toplim salatama.

1. U dobrom društvu sve je lakše

Hladna salata s tunjevinom i raznobojno povrće nude pravo osvježenje kad temperature narastu. Dodatak limunovog soka i maslinovog ulja u trenu vas vode na plažu i godišnji odmor. Uživajte u njoj u dobrom društvu jer što je prije podijelite s onima koje volite, prije ćete doći u priliku da je ponovno radite.

2. I u sezoni kiselih krastavaca, dobro je posegnuti za svježima

Svatko ima svoj recept za tuna salatu, u tome i je njena čar. Gotovo da nema krivih poteza, lošeg načina slaganja ili začina koji ne pašu. Kad ste u žurbi, pripremite ovaj ukusan obrok za 4 osobe u samo 20 minuta! Brza salata od tune i krastavaca može se pripremiti i dan ranije, a uz nju je potrebno samo hladno piće i rajčice iz vrta.

3. Cupcakes s tunom za najzabavnije ljetne večeri

Ok, rekli smo da ljeti bježimo od pećnice ali za ove cupcakes se isplati malo preznojiti. Iako su toliko jednostavni i brzi da vjerojatno nećete. Malo više od pola sata pripreme za sate uživanja i druženja na terasi, u vrtu ili na bazenu. Kad probate, vjerujemo da će ovi ukusni zalogaji za male i velike postati vjerni pratitelj svih budućih zabava i dječjih rođendana.

4. Salata koju mirne duše možete umotati i u tortilju

Teško da od ovoga može lakše! Povrće narežite, jaja kuhajte, a tunu posložite preko toga. Ukusna hladna Tuna salata espana dočekat će obitelj za stolom, a za one u žurbi ugrijte tortilje i neka vam ova salata posluži kao punjenje.

Kad vam se baš ništa ne kuha, smiksali smo vam nešto na brzaka

Eva tuna salate su savršen miks ukusne i kvalitetne tune i ukusnog povrća, Jednostavno ih otvorite, poslužite takve ili im dodate narezano povrće ili krišku limuna, primjerice uz salatu kus-kus. Tu je i  crvena kvinoja stvorena za ljetne vrućine, jer želimo jesti ukusno i nutritivno.

Manjak vremena ne znači i lošu gastro prognozu, jer baš kad nemamo vremena uživamo u otkrivanjima novih okusa, a raznolikost Eva tuna salata nudi opcije za svaki dan, cijeli tjedan. Slobodno stavite više tune, jer je Eva tuna multipack pakiranje povoljno i praktično, za mnoštvo uživanja u kvalitetnoj ribi i novim, ukusnim receptima. A, dok s užitkom dijelite obroke s onima koje volite, ali i fotografije jela na društvenim mrežama, ne zaboravite isprobati i novi zabavni IG filter s dobro poznatim zaštitnim znakom – snažnim, simpatičnim moržem Šimom. Uživajte u brzim i ukusnim receptima s tunom i dobar tek!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.