Moj profil

Stvoreni za uživanje: Deserti s trešnjama koje ćete obožavati

Sočne trešnje odlične su saveznice osvježavajućih slastica i fantastičan dodatak kolačima, pitama i džemovima. Imamo odlične recepte

Sočni i nadasve ukusni plodovi trešanja na početku su sezone, što znači da počinje vrijeme kada ćemo ih s veseljem jesti svježe i upakiravati u različite deserte. Osim što su tako ukusne, trešnje su i iznimno korisne za naše zdravlje. Od davnina su bile na dobrom glasu, a čak su ih proglašavali voćem sreće. Ovim ukusnim plodovima pridavao se čitav niz ljekovitih svojstava, od lijeka za neke tegobe do hrane za dobar san. Uz to što su bogate polifenolima, odnosno antioksidansima, trešnje imaju visok sadržaj kalija što pomaže „izbacivanju“ viška tekućine iz organizma. Dobar su izvor vitamina C i kao takve odličan borac protiv upalnih procesa organizma, a visoki sadržaj prehrambenih vlakana i nizak sadržaj kalorija čine ih jednim od najboljih namirnica u predljetnom razdoblju.

Trešnje se jedu sirove, a možemo ih koristiti u raznim slatkim kombinacijama. Od njih se pripremaju pekmez i džemovi, čest su sastojak u kolačima, proljetnim smoothijima, ali i voćnim salatama. Koriste se kao sastojak sladoleda, ukusnih umaka za tople kolače ili pak hladne torte od sira, a izvrsne su i u kombinaciji s različitim vrstama tijesta – od pita preko savijača do mekih buhtlica. U nastavku donosimo nekoliko odličnih recepata:

Kolač s trešnjama

Prva asocijacija na kolač s trešnjama svima nam je spoj ukusnog biskvita i sočnog voća u kojem su uživale generacije. Osim što je ukusan, priprema ovog kolača je iznimno brza i jednostavna pa će ga bez problema napraviti i oni koji nisu vični spremanju slastica. Ako preferirate kremastije kolače, ove sezone svakako isprobajte roladu od trešanja i Cheesecake TO GO koji će vas oduševiti već na prvo kušanje.

Pita od trešanja

Sezonu trešanja iskoristite i za isprobavanje recepata za slatke i prhke pite s ovim ukusnim voćem koje će postati omiljeni gosti na vašem stolu u nadolazećim mjesecima. U ljetnim danima, topla pita s trešnjama odlična je u kombinaciji sa kuglicom sladoledom od vanilije, a pravo osvježenje pronaći ćete i u kombinaciji pite od trešanja i limuna te kremaste pite s trešnjama i sirom.

Hladni deserti s trešnjama

Što je bolje od uživanja u osvježavajućem sladoledu i hladnim desertima u vrućim danima? Ledene, kremaste slastice raznih okusa i tekstura savršeni su suputnici za nadolazeće ljeto, posebno u kombinaciji sa sočnim voćem poput trešanja. Razveselite svoje nepce i isprobajte recept za ukusan parafait od sira i trešanja, a predlažemo vam da napravite i sladoled od pečenih trešanja koji će oduševiti velike i male.

Džem od trešanja

Sezona trešanja nezamisliva je bez pripreme staklenke domaćeg džema u kojem rado uživamo uz svježe kroasane, pecivo, kruh ili palačinke. Ne morate biti posebno vješti u kuhinji kako biste ga pripremili, dovoljno je tek malo vremena i svega nekoliko namirnica. Sama priprema džema od trešanja je jednostavna, no zahtjeva mrvicu truda (posebno oko odstranjivanja koštica), koji će biti nagrađen odličnim okusom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.