Moj profil

Predstavljamo CoolFood Majstore trećeg izazova! Otkrijte nagrađene recepte i autore izazova Šparni recept za vrhunski užitak!

Već treći nam izazov CoolFood-a u ovoj godini završio je vrlo uspješno, a s njime i natjecanje za osvajanje prestižne titule CoolFood majstora po izboru Coolinarike i SPAR-a!

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju CoolFood izazov: Šparni recepti za vrhunski užitak, zadatak je bio podijeliti svoj šparni recept koji koristite za pripremu svakodnevnog ručka, koristeći namirnice koje već imate i kombinirate ih u novim ili standardnim jelima. Naravno, kao i u prošlim izazovima, zadatak je bio podijeliti vaš recept na Coolinarici i koristiti jednu ili više zadanih namirnica SPAR-a. U mjesec dana otvorenog natječaja, dobili smo veliki broj kreativnih i inspirativnih jela u prijavljenim receptima, u kojima ne samo da uživaju sva osjetila, nego i u kojima koristimo namirnice koje smo kupili, kako bi se što manje hrane bacalo iz naših kućanstava.

Kako iskoristiti kore za tijesto drugi dan ili ostatke povrća, kuhanog ili pečenog mesa od jučerašnjeg ručka, sve je to bilo dio raznovrsnih recepata koje ste podijelili s nama u ovom izazovu. Naravno, osim samog recepta, otkrili ste nam i one male tajne s kojima vaši recepti postaju ukusna i vrhunska jela za vaš svakodnevni ručak.

I ovoga puta, najmanje je nedostajalo maštovitosti u kreiranju standardnih ili potpuno novih jela, koji doista mogu poslužiti za inspiraciju i odgovor na ono najteže pitanje svih domaćica: „a što ću kuhati sutra“... Mnogi od vas podijelili su s nama i iskustva, da planiraju svoje jelovnike barem za dan ili nekoliko dana unaprijed, upravo iz razloga kako njihova nabavka namirnica ne bi završila na neželjenom mjestu, u smeću.

A dobitnici su...

Predstavljamo dobitnike prestižne titule CoolFood Majstor Šparnog recepta za vrhunski užitak!

Čarobna torta, čitateljica prijavljena pod nazivom sanjak98765

Šarena pita, čitateljica prijavljena pod nazivom beauty-pill

Pikantna pileća jetra, čitatelj prijavljen pod nazivom krunec

CoolFood novi izazovi!

Tijekom tri CoolFood izazova, koji su završeni u ovoj godini, veliki broj čitateljica i čitatelja prijavio je vrlo zanimljive i kreativne recepte s mesom ili ribom ili slatkišima. U zadnjem izazovu Šparni ručak za vrhunski užitak, mnoge su namirnice bile odlična ideja za spravljanje  vlastitog ručka. Stoga je i odabir onih dobitnih za svaki izazov bio vrlo težak.

Napominjemo da ako još niste osvojili nagradu u ova tri završena izazova, Coolinarika i SPAR vas pozivaju na zadnji izazov ove godine, koji je startao sa 10.11.! Tema našeg novog CoolFood izazova Blagdani na mom stolu je kako i priliči ovom periodu u godini, vaš blagdanski stol, sve što možete od jela na njega staviti i pripremiti: od slatkoga, slanoga, ljutoga, pečenoga, kuhanoga... Ovaj majstorski izazov spravljanja recepata za blagdanski stol, sigurno će mnoge od vas potaknuti na oštrenje vaših kuhača!

Čestitamo svim dobitnicima, te donosimo izjave dobitnika CoolFood izazova „Šparni ručak za vrhunski užitak“!

„U svakom slučaju, nikad ne idem u velike shoppinge, nego uzimam manje količine i nastojim ih koristiti. Obično pošaljem dečka u dućan sa popisom, a onda gledam što s čime iskombinirati. Ima tu svega, od trenutačne inspiracije do unaprijed planiranih jela, no svakako volim da se namirnice iskoriste i da se hrana ne baca, rekla nam je dobitnica iz Zagreba, pod korisničkim imenom beauty-pill.

Upitali smo i našeg dobitnika iz Goričana, pod korisničkim imenom „krunec“ što voli kuhati svaki dan, te nam je izjavio: „Volim kuhati i kombinirati jela, te zapravo najviše kuham po inspiraciji, kad otvorim hladnjak ili kad vidim što mi je ostalo od namirnica. Kuham najčešće samo za sebe, no ponekad se okupi i društvo, te nastojim napraviti i nešto drugačije, što nije standardno. Svakako ne želim bacati hranu i nastojim iskoristiti što je kupljeno.“

Naša treća dobitnica je iz Siska, pod korisničkim imenom sanjak98765, a s nama je podijelila za koga sve ona priprema fina jela u svom kućanstvu: „Kuham za četveročlano kućanstvo i nastojimo iskoristiti sve namirnice što imamo u kući. Recimo, kore za savijaču koje su bile sastavni dio recepta s kojim sam se prijavila, iskoristila sam u idućem ručku, sljedećeg dana ili onoga iza. Većinom kuham standardna jela, ali ponekad i malo istražujem i radim i neke neobičnije kombinacije. Ne volimo bacati hranu i doista nastojimo od svega učiniti fini i ukusan obrok za našu obitelj.“

„Jako sam sretna zbog osvojene nagrade, jer doista volim kuhati. Prijavila sam se i na vaš prvi CoolFood natječaj za slastice, no nisam odustala. Imala sam poseban recept za spravljanje ribe! Baš sam naučila filetirati ribu i poigrala sam se sa batatom i šparogama koje također jako volim. I drago mi je da je upravo taj recept osvojio nagradu, ali i poslužio kao inspiracija ostalim čitateljima za pripravu ove, za mene, kraljice svih riba!“