Moj profil

Prednosti inovativnih i pametnih hladnjaka koji štede energiju i novac

Središnje mjesto svake kuhinje, njezino „srce“ je hladnjak koji je unaprijedio nekadašnju ulogu čuvanja namirnica, održavajući ih svježima i dajući im duži vijek trajanja. Zahvaljujući inovativnim i naprednim rješenjima njegova je uloga danas znatnija, a odlučite li se za pametni hladnjak onda dugoročno imate dodatnu vrijednost jer će vam olakšati život.

Kako pametni hladnjak može olakšati život?

Pitate se kako pametni hladnjaci mogu koristiti vašoj obitelji i olakšati svakodnevni život? Zahvaljujući inovativnim i naprednim rješenjima savršen su asistent u kuhinji,  dizajnom uljepšavaju prostor te život čine lakšim i zabavnijim. Hladnjaci poput LG InstaView Door-in-Door™ zbog staklenog prozora poboljšavaju i izgled kuhinje te joj daju dodatnu estetiku, ali ono što je važnije omogućuju uvid u unutrašnjost hladnjaka bez otvaranja vrata. Inovativni prozirni zaslon daje brz i lagan pristup hrani i provjeru namirnica pa ćete s lakoćom izbjeći nepotrebne troškove i gomilanje novih količina primjerice, maslaca ili mlijeka. Sve što trebate učiniti je dvaput kucnuti na ploču vrata kako bi hladnjak bez da ga otvarate otkrio sadržaj polica. Time se smanjuje i gubitak hladnog zraka do čak 46,5%. Zbog značajke Door-in-Door™ u hladnjaku je 9% više prostora.

Pametni hladnjaci napravljeni su tako i da u njima cirkulira svjež zrak čime se izbjegavaju neugodni mirisi. Zahvaljujući Pure N Fresh jedinstvenom sustavu pročišćavanja zraka LG Door-in-Door® hladnjak smanjuje neugodne mirise. Naime, putem sustava filtera zraka koji sadrži ugljen, održava se svježina zraka kroz čitav hladnjak. Također, svjež zrak cirkulira kroz cijeli hladnjak, što je itekako korisno ako u hladnjaku imate namirnice koje su intenzivnijeg mirisa, poput sireva.

Nova razina hlađenja

Fluktuacija temperature u hladnjaku često je i glavni uzročnik kvarenja hrane. Nova generacija LG-evih hladnjaka dolazi s tehnologijom NatureFRESH™ koja čuva hranu svježom i prirodnom, što je omogućeno značajkama LINEAR CoolingTM i Door Cooling+TM. Naime, LINEAR Cooling™ smanjuje fluktuaciju temperature u hladnjaku, jednako hladi sve dijelove vašeg hladnjaka i tako čuva izvoran okus svježih namirnica do sedam dana. Uz značajku Door Cooling™ brzo i ravnomjerno se raspoređuje ujednačena temperatura u hladnjaku, koja osigurava da vaša hrana ostane svježa, a osvježavajući napitci dovoljno hladni na bilo kojoj polici u vašem hladnjaku. Kada bi uspoređivali novu tehnologiju sa starim hladnjacima, možemo reći da s novim mogućnostima Door Cooling™ temperatura je stabilnija i hladi čak 32% brže od standardnih sustava hlađenja.

Pametni sustav pohranjivanja

Različite namirnice i hrana zahtijevaju drugačiji sustav pohranjivanja. Čuvanje hrane u odvojenim, zasebnim spremnicima važno je kako bi se sačuvao svojstven okus i aroma svakog sastojka poput voća i povrća ili pak, mesa i ribe. LG-ev Smart Storage System ima nekoliko pametnih značajki koje su dizajnirane kako bi hranu održale svježom. Prednost je što možete i mijenjati police i prilagođavati ih za namirnice koje su većih dimenzija.

Štedite energiju

Ne samo da su pametni hladnjaci energetski učinkovitiji jer su noviji, već mogu uštedjeti na troškovima električne energije stalnim praćenjem problema i lakim dopuštanjem mogućnosti podešavanja temperature. Većina pametnih hladnjaka šalje upozorenja ako nešto blokira cirkulaciju u hladnjaku. Uz to, imaju LED rasvjetu koja je energetski učinkovitija i ima duži vijek trajanja od uobičajenih žaruljica. Omogućuju da hrana duže ostane svježa zbog manjeg oslobađanja topline. LG-ev inverterski linearni kompresor osim što optimalno hladi, proizvodi manje buke u odnosu na standardni kompresor.

Lakše održavanje

Sama pomisao na kvar već izaziva nelagodu i prva pomisao su troškovi. No, tehnologija Smart Diagnosis® brz je i praktičan način uklanjanja svih problema. Jednostavno nazovete LG-evu službu za korisnike i postavite svoj telefon na uređaj. Uređaj komunicira s računalom koje provodi dijagnozu unutar nekoliko sekundi i trenutno pruža rješenje.

Daljinsko namještanje postavki hladnjaka

Uz pametni telefon i LG-evu besplatnu aplikaciju ThinQ™ možete daljinski namjestiti postavke temperature kako bi u vaš InstaView Door-in-Door™ hladnjak bio spreman za svu hranu, čak i nakon velike kupovine.

Pametni kućanski uređaji postali su naša svakodnevica, a hladnjak je investicija u koju se isplati uložiti. LG-evi hladnjaci dizajnirani su tako da se lako uklapaju u svaku kuhinju, velikih su zapremina i opremljeni najsuvremenijim tehnološkim rješenjima.

Promo članak