Moj profil
Plastika utječe na svaki aspekt vodenog života. Koristite li i vi sredstva za čišćenje koja smanjuju zagađenje oceana i mora?
Plastika utječe na svaki aspekt vodenog života. Koristite li i vi sredstva za čišćenje koja smanjuju zagađenje oceana i mora?

Plastika utječe na svaki aspekt vodenog života. Koristite li i vi sredstva za čišćenje koja smanjuju zagađenje oceana i mora?

Kada ulazimo u svoju kuću ili radni prostor, zasigurno nas veseli činjenica da je on čist, mirisan i siguran, osobito kada govorimo o našim kućanstvima, gdje boravimo s našom djecom ili ukućanima. Sigurnost i čistoća pridonijet će tome da se svi osjećaju ugodnije, smirenije i sigurnije. Prije čišćenja vrijedno je zapitati se na koji način možemo doprinijeti da i naš okoliš, oceani, mora, ono što jedemo ili pijemo također budu čisti?

Ambalaža različitih sredstava koje koristimo za čišćenje naših kuhinja, kupaonica ili radnih prostora najčešće je izrađena od plastike, što nije pogodno za okoliš. Prema posljednjim istraživanjima čak preko 8 milijuna tona plastike svake godine završi u oceanu. To je jednako kao da se jedan kamion plastike baci u naše oceane svake minute. Važno je spomenuti i kako 80% plastičnog zagađenja oceana dolazi upravo s kopna. Već je svima vidljivo da će u morima i oceanima uskoro biti više plastike nego ribe ne poduzmemo li svi korake u sprječavanju daljnjeg zagađenja.

Koje proizvode za čišćenje koristiti za smanjenje plastičnog otpada u oceanu?

Svatko od nas može učiniti korak koji će smanjiti upotrebu proizvoda i ambalaže koja ima visoki rizik da završi u oceanu. U kućanstvu ili na radnim mjestima možemo se pridržavati jednostavnih pravila:

  1. Provjerite jesu li sredstva za čišćenje napravljena odgovorno, uz pažljivo odabrane sastojke.
    Duck Biodegradable Formula, gelovi za čišćenje linija su proizvoda uz koje ste sigurni da koriste održivu formulu proizvoda i potičete proces koji smanjuje upotrebu i stvaranje opasnih tvari koje loše utječu na okoliš.
  2. Korištenje proizvoda s ambalažom od reciklirane plastike prikupljene u blizini oceana
    U trgovinama možete pronaći proizvode Duck Biodegradable Formula, gelovi za čišćenje WC  i Duck Fresh Discs gelove za čišćenje WC školjke čije su ambalaže dijelom napravljene od Ocean Bound* plastike, tj. izrađene od reciklirane plastike prikupljene u partnerstvu s Plastic Bank®  (unutar 50 km od oceana).

Također, ovi proizvodi napravljeni su i punjeni u tvornici koja koristi 100% obnovljivu energiju vjetra. To znači da ćete kupujući Duck sredstva za čišćenje WC-a i osvježavanje:

  • Koristiti proizvode čija je ambalaža izrađena od ocean-bound reciklirane plastike
  • Poticati suradnju s Plastic Bank® koji se bavi zaštitom oceana i sprečavanju ulaska plastičnog otpada u ocean
  • Koristiti proizvod dizajniran s oceanom na umu

Kupnjom samo jedne linije sredstava za čišćenje, poputDuck proizvoda za čišćenje WC školjke, već i vi činite korake prema čišćim oceanima i morima. Osim što se koristi reciklirana plastika za ambalažu koju bi trebali i sigurno pohraniti u eko spremnike ili odlagališta plastičnog otpada, uz Duck proizvode činimo i mnogo više. Naime, tvrtka SCJ Johnson u suradnji s Plastic Bank® pomaže u sprečavanju ulaska plastičnog otpada u ocean i u plovne putove, te osnažuje lokalne zajednice koji žive u siromaštvu da poboljšaju svoj životni standard.

Sačuvajte mora i oceane od plastike!

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.