Moj profil

Najslađe DA – top trendovi u svadbenim tortama – I. dio

Da se proljeće ne šali s početkom, podsjeća nas sve veći broj sunčanih sati, duži dani, viša temperatura, ali i stabla voćki obasuta nježnim cvjetovima u pastelnim bojama. Kukci obilaze cvjetove brinući se da u ljetnom razdoblju možemo uživati u sočnim plodovima. Sve to bujanje prirode, poznate priče o tučcima i prašnicima najavljuju i sezonu vjenčanja koja je ispred nas.

Svadbena torta – simbol sreće i blagostanja

Pri planiranju svadbe svaki je detalj važan, a uz vjenčanicu, mladenka često najviše pozornosti posveti biranju svadbene torte. Nije mladenka jedina koja se brine oko torte. Jedna je blogerica podijelila kako se cijela obitelj pobunila kad je spomenula da će umjesto očekivane bijele imati svadbenu tortu s glazurom od crne čokolade!

Pri planiranju svadbe svaki je detalj važan, a uz vjenčanicu, mladenka često najviše pozornosti posveti .

Iako svaki kraj i regija imaju svoje svadbene običaje, svadbena torta opće je prihvaćen simbol sreće i plodnosti, još od vremena antike. Običaji su se s godinama mijenjali, a danas je uobičajeno zajedničko rezanje puno simbolike kao prva aktivnost koju mladenci zajedno čine otkad su ušli u brak.

Kraljevsko vjenčanje – tradicija čuvanja svadbenih torti

Ako je itko majstor u tradiciji i ceremoniji, to je britanska kraljevska obitelj. Još se priča o torti s vjenčanja princa Williama i Kate Middleton, a pogotovo recentnoj, princa Harryja i Meghan Markle. Kako i ne bi kad su još uvijek sačuvane u zamrzivaču kraljevskih dvora. Naime, običaj je za krštenje ili za godišnjice braka poslužiti šnite svadbene torte, uz ostale kolače. Iako je prehrana kraljevske obitelji pod povećalom osoblja zbog straha od zaraza, običaj konzumacije po desetljeće starih torti zadržao se i do današnjih dana.

Najmodernije svadbene torte

Kad danas govorimo o trendovima, uglavnom se misli na ukrašavanje jer je u slučaju svadbenih torti izgled primaran. Trendovi prethodnih nekoliko godina bili su „gole i polugole torte“, ukrašavanje svježim cvijećem i cirkonima.

U 2019. sve će se vrtjeti oko teksture, intenzivnih boja, ručno izrađenih elemenata i detalja na torti: tamno obojene torte, s jestivim cvijećem, monokromatske, s teksturom perja, ili, 'ko ga šiša, s pravim perjem!

Black is the new White

Voluminozne i tamne torte već su neko vrijeme popularne za zimske proslave. Boje postaju sve mračnije i nisu isključivo vezane uz zimu. I iako postoji određeni rizik da će crni elementi završiti na haljini ili zapeti među zubima, ipak izgledaju nevjerojatno privlačno i moderno.

Dodaj torti malo boje.

Ručno bojene torte hit su već neko vrijeme, ali cvjetni elementi preuzimaju primat. Od živog 3-D cvijeća do cvijeća oslikanog tehnikama akvarela i herbarija, torta postaje livada iz sna. Također, pojavljuje se u uporabi i jestivo cvijeće te dekoracije zelenim grančicama, vegetacijom bez cvijeća.     

Biti ili ne biti – torta

Torta katkad ne mora nužno biti torta. Kad govorimo o dekonstrukciji pojma svadbene torte, muffin torte prve su pokazale da je to moguće. Danas su uglavnom završile u ropotarnici prošlosti, ali macaron torte najnovija su hit interpretacija. Druga je mogućnost aranžman od slatkih, malih, prigodno ukrašenih krafnica.

Prekini niz

Bez obzira na to radi li se o print uzorku koji imitira keramičke pločice ili uzorak tapiserije, glazure igraju glavnu ulogu. Oblici etaža nisu isključivo okrugli, nađe se i kvadratnih i srcolikih, a katkad su prekinuti svjetlosnim elementima ili metalnim instalacijama u zlatnoj ili bakrenoj boji.

Tvrda – kao stijena

Trend geoloških torti nije nov, ali i dalje oduševljava novim izvedbama. Ljepota kristala koja je nastajala tisućama godina u utrobi Zemlje može se dočarati i tehnikama bojenja na torti. Najefektnije su varijante s ametistom ili jantarom. Srećom, torta iznutra nikako ne smije biti tvrda kao kristali koje dočarava.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.