Moj profil

I šminker, i džentlmen: tri razloga zašto svi žele baš ovaj romobil

Muškarci će reći najbitnija je snaga motora i jačina baterije. No žene uvijek idu korak dalje.

On je elegantan, suptilan i izdržljiv, pravi džentlmen. Upravo to kažu za najnoviji romobil odnosno novu generaciju popularnog Xiaomi romobila, koji se zove Mi Electric Scooter 3 i koji je, istina, suptilno uklizao i zaveo svojim posebnim šarmom.

Romobila svakim danom ima sve više oko nas i više ih se ne može ignorirati, a niti biti ravnodušan. Postali su dio urbanog lifestylea: riješili su problem parkiranja, kašnjenja zbog gužve, a u doba društvenog distanciranja, individualno kretanje na otvorenom, koje pri tome ne zagađuje okoliš, postalo je izuzetno važno za urbanu sredinu.

Oni koji su ga “iskusili” kažu da je s njim kao i s mobitelom - kad ga počnete koristiti za svakodnevne aktivnosti pitate se kako ste ranije živjeli bez njega! Instantno se naviknete: nemate brigu oko parkiranja jer ga je svugdje lako ponijeti, kroz gradsku gužvu se brže probijate, a i nekako budi dječju radost i veselje kad ga vozite.

Iznimno je ekonomičan. On je u stvari nadmudrio onu ”vrijeme je novac” jer štedi i vrijeme, a i novac. Ne trošite na benzin i parkiranje, a što se tiče vremena, dovoljno je da sami procijenite koliko ste puta poslali poruku ”sorry kasnim 5 (10,15…) min, gužva”.

Titulu kralja ulice, po prodaji i recenzijama, stekli su Xiaomi Mi romobili. U brojnim europskim zemljama poput Njemačke, Francuske, Španjolske, Poljske… su na prvom mjestu. Razlog ove royal reputacije jest omjer cijene i kvaliteta no povrh svega je korisničko iskustvo, a korisnici kažu da su Xiaomi romobili pouzdani, ugodni za korištenje i elegantni - lijepo pašu uz gradske outfite. Za ovu zadnju recenziju prvenstveno su odgovorne žene jer im je romobil postao dio svakodnevnog poslovnog stylinga. Od ove jeseni u prodaji će se naći Xiaomi unaprijeđena verzija, Mi Electric Scooter 3, koji je prve korisnike oduševio svojim performansama. Sigurnost mu je ipak iznad svega, a tu je Xiaomi doskočio i smart aplikacijom koja uopće ne dopušta da započnete vožnju na svom novom romobilu prije nego pogledate video o sigurnoj vožnji.

Sklapa se u tri sekunde - kod zvonca ima zgodnu kopču koja se lako zakači pri sklapanju. Baterija će izdržati 30 km vožnje pri najvišoj brzini, a i sama puniti kočenjem zbog čega je njegov ekonomični karakter još veći.

Aplikacija Mi Home će vam kasnije biti odličan check point jer ćete preko nje lako pratiti koliko je baterija napunjena, kakvo joj je zdravlje, koliko ste dnevno prešli kilometara, trenutnu i prosječnu brzinu, a, također, putem aplikacije romobil se može automatski otključati i zaključati.

Upotrebljavate li još neki Xiaomi proizvod aplikacija će vam biti još korisnija jer preko nje kroz Xiaomi ekosustav možete upravljati svime - od Xiaomi usisavača do romobila!

U ovom videu pogledajte kako to izgleda:

Evo još nekoliko važnih tehničkih karakteristika:

  • motor je jačine 600 W
  • dvostruku sustav kočenja
  • svladat će uspone do 16%
  • ima 3 načina rada: pješački (0-5 km/h), standardni (0-20 km/h), sportski (0-25 km/h)
  • LED ekran kojim lako upravljate i pratite podatke o brzini, statusu baterije, načinu rada, prijeđene kilometre
  • teži svega 13,2 kg
  • nosivost je do 100 kg
  • kompatibilnost s Android 4.3 / iOS 9.0 i noviji

Dobro je znati da ovaj model romobila ima i sustav za upravljanje zdravljem baterije čime je čuva od zagrijavanja i pregorijevanja. A kada se kapacitet baterije spusti ispod 30% automatski se prebacuje u sleep mode kako bi joj se produljio vijek trajanja.

I za kraj, vrlo važna, stilska, informacija da Xiaomi Mi Electric Scooter 3 dolazi u dvije kombinacije - crnoj s plavim detaljima i svijetlo sivoj s koraljno crvenim detaljima. I jedna i druga su vrlo chic!

Na ovom linku možete pogledati video kako se podešava rad romobila:

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.