Moj profil

Dr. Budwig protokol - Rak nije vanzemaljac -

Nedavno sam naisla na web site Budwig Centra u kojim Dr. Johanna Budwig objasnjava kako se moze pobijediti rak. Budwig protokol je brosura od nekih 120 stranica pisana na engleskom jeziku, nemoguce je napisati skracenu verziju jer svaka recenica zlata vrijedi. Pokusacu prevesti prvih desetak stranica i truditi se da ne izostavim najvaznije stvari...

        Dr. Budwig rodjena u Njemackoj 1908 godine, a umrla 2003 godine u svojoj 95 godini zivota. Cijeli svoj zivot je posvetila istrazivanju raka i nacina kako ga lijeciti, bila je biokemist, specijalista za krv, farmaceut i fizicar. Smatra se kao jedna od vodecih naucika u svijetu u istrazivanju ulja i masnoca. Stoga njeni nalazi u istrazivanju ulja i masnoca i njihovom ucinku na nase tijelo je neprocijenjivo.

        Dakle, po rijecima Dr. Budwig, kao prvo potrebno je ukloniti neke osnovne uzroke iz svoga zivota, koji mogu da prouzrokuju rak. Jako mi se dopala njena konstatacija u kojem kaze: "Ne mislite da je rak ili bilo koja kronicna bolest neka vrsta vanzemaljca koja raste u vasem tijelu." Rak je bolest koja se uspjesno lijeci ako slijedimo neka osnovna uputstva i pravila.

        Dalje ona navodi, da ukoliko se odlucite za kemoterapiju, jos uvijek morate sprovesti komplementan prirodni tretment da biste iskorijenili bolest. Kemoterapija moze da unisti same bolesne celije, ali ne moze da unisti uzrok bolesti, koji se nalazi zapisan negdje duboko u vasem genu.

1. Uzrok broj jedan po dr. Budwig bi bio nedostatak minerala, vitamina, odnosno, nepravilna ishrana, konzumacija bijelog secera i raznih sokova koji ponekad sadrze i do 10 kasicica secera u sebi. Pored secera ona navodi da cipsevi, pastries, hrana koja je przena u fritezama kao sto su donats, french fries. Dalje na listi su hot dogs, kobasice, bakon, ham, i ostala fast food kao i aditivi koji se dodaju u njih. Ako se na to doda stres u kojem zivimo, toksini sa kojim se srecemo uz ne balansiranu ishranu, dovesce do promjene DNA i nacina instrucktiranja u proizvodnji novih celija.

Dakle Budwig centar protocol je u stvari uputa kako da se hranite balansirano i dovedete svoje tijelo u ravnotezu ponovo. Po dr. Budwig, nije potrebno ubijati celije raka, jednom kad dovedete svoje tijelo u ravnotezu, celije ce da umru same kao alge u bazenu u kojem je pH balansiran ispravno.

Lijeciti samu bolest a ne lijeciti posledicu po Dr. Budwig je apsurdno. Da bi se problem proizvodnje bolesnih celija korigovao, Dr.Budwig preporucuje unos vitamina u velikim kolicinama preporucujuci svoj TRICAN koji nije moguce pronaci u prodaji, ali sigurna sam ima mnogo drugih u prodavnicama zdrave hrane. Preporucuje kefir ili jogurt, ulje i sjemenke lana, aloju...

2. Uzrok broj 2 bi bio: Oslabljen imuni sistem. Nas imuni sistem moze biti oslabljen iz vise razloga kao sto su razni emocionalni sokovi, smrt u obitelji, razvod, finansijski problemi, pesimisticko razmisljanje, nedovljno odmaranje i nepravilna ishrana. U grupi od 300 000 ispitanika, pokazalo se da sve i jedan su imali u zadnje 3 godine svog zivota neku od navedenih stresnih situacija. Tako da dr. Budwig preporucuje upotrebu nekih od prirodnih lijekova za podizanje imunog sistema, kao sto su razni exstrakti od lisca oliva, probiotik ishrane, raznih homeopathic formula itd, koje nakon sto je imuni sistem popravljen, prestaju da se uzimaju, osim ponekad kad se osjecamo umornim ili u slucaju prehlade i sl.

3. Uzrok broj 3: Otrovi ili toksini, kemikalije kod kuce, na poslu, u basti, mikrobi, paraziti, budzi itd.

Dr. Hulda Clark koja je ispitala i pregledala na hiljade pacijenata koji boluju od raka pronasla npr. isopropyl alkohol (koji se nalazi u sredstvima za ciscenje) kao i parazite (i neke vrsta crva) u jetri pacijenata. Kaze se da je 3200 razlicitih toksina u samo jednoj cigaretu. Dalje, trovanje raznim metalima kao na primjer hamalgan plombama koje zubari koriste godinama, kao i infekcijama koje nastaju u root kanalima u popravljenim zubima. Vecina doktora koji rade sa pacijentima koji boluju od raka, kao prvi korak preporucuju vadjenje zuba kojima je radjen root kanal, smatra se da svaki zub je povezan sa nekim organom u tijelu. Hormon terapija je takodje proglasena kao toksicna i smatra se da stvara inbalans u tijelu, i da treaba da trazimo prirodnu zamjenu koja je isto toliko efektivna kao i ova iz tradicionalne medecine.

4. Kao uzrok broj 4. navodi se nedostatak kisika u organizmu. Konzumirajuci hranu sa rafinisanim biljnim uljima, hrana koja sadrzi trans masnoce kao sto je margarin, kao i przena hrana u fritezama,  da bi se prevarili ovu hranu, iscrpljuju se zalihe kisika iz organizma. Umjesto koristenja ulja koje je zagrijavano do 518 stepeni F, preporucuje se laneno ulje i ostala ulja koja su cijedjena na "hladno", kao sto su maslinovo virgin or extra virgin.

Dr. Budwig istice da samo poslije 3 mjeseca koristenja flaxseed oil-quark kombinacije, zdravstveno stanje pacijenta se ocito poboljsava, recept slijedi.

Ispitujuci krv hiljade zdravih i bolesnih osoba, pronasla je da ljudi koji boluju od nekih tezih bolesti su u nedostatku albumina, phoshatides i jedne od veoma vazne i essentialnog fatty acids (linoleic acid koji je pronadjen u izobilju u lanenom ulju.) Bez albumina (kombinacija linoleic acida i sulphur-based proteina koja je pronadjena u lanenom ulju i siru (cottage/quark) kad se pomijesaju zajedno). Laneno ulje nestaje u mlijecnom proizvodu jednom kad izmiksate ulje sa sirom. Ovo je ujedno i pokazatelj da se uvjerite da sir koji koristite je dobro izabran ili ne za ovaj recept.

Poslije godina istrazivanja Dr. Budwig je pronasla da kombinacija lanenog ulja i sulphurated amino acids nadjenih u siru - laneno ulje se veze za sir i pretvori se u vodu, tako da je trenutacno spreman za regeneraciju celija u tijelu.

Prvi sastojak quarka od kefira je sulphur koji pomaze detoksinaciji tijela i sprecava rast celija raka. Drugi vazan sastojak je surutka (vodeni dio koji se odvaja proizvodnjom sira) koja je u stvari dextrorotatory lactic acis. U vecim kolicinama normalizuje pH celija i drzi ga oko normalinih  7.4 ph.

I na kraju surutka potpomaze izgradnji imunog sistema, sto znaci da vas stiti od ostalih bolesti ne samo raka medju kojima su:hepatitis, upala pluca, psoriasa, asma, astritis, infekcija sinusa, zuc, jetra, visoki pritisak i jos mnogo drugih bolesti.

RECEPT: U 6 kasika sira dodati 3 kasike lanenog ulja. Mijesati mikserom da se sir i ulje sjedine. Ne dodavati sjeme lana, dok ne postignete da sir i ulje postanu fina smjesa. Znaci miksati najmanje 1-2 minute. Potom kasikom umijesiti 2 kasike lanenog sjemena koje ste samljeli na mlinu za kafu. Dodajte kasiku meda, koji nije pasteriuzed, tako da unesete potrebne enzime u tijelo. Pojedite odmah, jer samljeveno sjeme lana postaje uzeglo u roku 20 minuta. Vazna napomena bi bila da mlijeko ne smije biti punomasno, vec najvise 2%. Laneno ulje mora biti svjeze, poslije otvaranja drzati u frizideru. I laneno sjeme mora biti svjeze, sirovo i mljeveno po potrebi za ovaj recept, nikako ranije. Pojesti odmah poslije pripremanja bez cekanja.

Po zelji mogu se dodati razna bobicasta voca, malina prednjaci u odnosu na druge zbog svojih anticancer sposobonosti.

 Dalje se kaze da sredstva poput Artifical Oxygen infusions, Apricot Kernels, Ellagic acid, Capsaicin, Leatrile(Vitamin B17 injections) ili Vitamin C infusions (2000 - 3000 mg - rose hips ili slican tip vitamin C je u redu za uzeti), mogu potpuno da anuliraju efekat Dr. Budwig protokola.

 Dr. Budwig preporucuje da se pocne odmah sa tranzicionom dijetom koja traje 3 dana dana:

1. Jesti sir-laneno ulje i sjeme koliko god puta dnevno pozelite.

2. Jesti supu od jecmenih pauljica ukoju dodajete svjeze mljeveno laneno sjemenje 3 x dnevno.

3. svaki dan treba pojesti 250 gr mljevenog lanenog sjemenja sa nekim vocnim sokom bez secera.

4. Piti sok od papaye nezaseceren i bez aditiva.

5. Ujutro u 10 treba piti svjeze iscjedjen sok mrkve.

6. Green ili black tea bar 3 puta dnevno.

 Ukoliko ste laktose intolerant, onda Kefir quark sir je pravi izbor za vas. Ukoliko mozete pronaci mlijeko direktno sa farme svakako to uradite, pokusajte izbjeci mlijeko is prodavnica cak i ono koje je oznaceno kao organik.

RECEPT ZA SIR OD KEFIRA: procijedite kefir i razdvojite ga od grains, pa onda ostavite da se cijedi najmanje 12 sati preko nekoliko gaza. Nemojte zagrijavati kefir jer cete izgubiti sve enzime i minerale iz njega. Vise nece biti probiotik i tako zdrav za vas. Surutka koja preostane je izvanredno sredstvo, puno minerala, i drugih izuzetnih prehrambenih karakteristika zato ga treba piti a ne bacati.

RECEPT 3: ALOJA SA MEDOM I ALKOHOLOM. Pola kilograma meda, sirovog ne pasterizovanog, niti onog gdje pise pure, znaci mora biti sirov med, 50 ml alkohola od zitarica i oko 350 gr listova aloje. Ocistiti listove aloje od bodlji, oprati i isjeckati sitno. Dodati med i alkohol i staviti u food procestor oko 2 minuta dok ne dobijete zelenkast glatki sirup. Cuvati u frizideru i piti 3 puta dnevno pola sata prije jela po jednu kasiku. Ova kolicina je dovoljna za deset dana. Vrlo mocno prirodno sredstvo za potpuno ciscenje tijela. 

Hrana koju Dr. Budwig odobrava je: med, sokovi napravljeni bez dodataka secera, posebno bijeli rafinirani secer se mora izbaciti iz jelovnika u potpunosti, sve ljekovite biljke u prirodnoj formi koje nisu preradjivane i nista dodavano, sve orasnice, koje nisu pecene, jedino se kikiriki ne preporucuje, razne sjemenke kao suncokret, nepreradjeni kakao, kokos, , cajevi su dozvoljeni nepreradjeni, posebno zeleni i crni caj, kafa se mora izbaciti iz jelovnika kompletno zbog amino acida. Brasno se mora koristiti crno 100%, kukuruz se mora izbjegavati zbog genetskih manipulacija i budzavosti. Sok od mrkve, lisnato povrce su veoma pozeljni u ishrani,  zelene jabuke, crvene nisu preporucljive iz nekog razloga. kupus, cvekla, celer, paprike... Vazno je jesti povrce koje je kuhano na pari, a ne przeno. Kad je meso u pitanju jegnjetina je na prvom mjestu, piletina na zadnjem, riba je vrlo pozeljna u jelovniku, ali ne ona koja je uzgajana na farmama ribe. Proteini su potrebni tijelu ali ne u prevelikoj kolicini. Prema dr Budwig, proteini zivotinjskog porijekla su pozeljni za dorucak i rucak, ali za veceru bi se trebali izbjegavati. Ulja samo koja su presana na hladno, mlijecni proizvode bi trebalo ograniciti na one koji se koriste u receptima sa uljem i sjemenkama lana. Zatim heljda je pozeljna, smedja riza, grahorice, slatki krompir i krompir. Asparagus je veoma vazan, trebao bi se skuhati, izblendati i zamrznuti, tako da se jede po cetiri kasike sa svakim obrokom. Postoje terapije samo sa asparagusom, gdje se tvrdi da se rak limfnih zlijezdi ili mokracnog mjehura, pa cak i raka pluca koji je jedan od najagresivnijih rakova,  moze izlijeciti asparagusom za samo godinu, da se ne moze naci ni traga da ga je ikad bilo u tijelu, zahvaljujuci visokom procentu glutathione koji je jedan od naj jacih prirodnih antikanerogena i antioksidanata. Ovo u svakom slucaju ne bi trebao biti poticaj nikome da se osloni samo na lijecenje asparagusom ali kao dodatak ishrani i lijecenu u svakom slucaju ne treba da se sumnja.

Dalje, program preporucuje svakodnevno pijenje tek iscjedjenih sokova, jabucnog domaceg octa, i soka od aloje vere, koji snadbjevaju tijelo potrebnim enzimima, gdje se tvrdi da jabucno si

rce uzeto sa vodom je najbrzi moguci nacin da se tijelo snadbije enzimima.

Treba izbaciti iz jelovnika sve morske plodove osim ribe, svinjetinu, bijeli secer, preradjene namirnice, soju i sve proizvode od soje, bijelo brasno, sladolede, osim onih za koje je Budwig dala svoje recepte, paste od bijelog brasna, mljecne proizvode osim onih koji su spomenuti u receptima, ne koristiti teflon, mikrovalne,  alumijijsko sudje, aluminijske foije,  ne jesti hranu koja je prenocila.

Setati sto je vise moguce, izuzetno je vazno setati bosonog po travi, pjesku, plivati,  provoditi sto vise vremena vani i na suncu.

 Ukoliko googlate Budwig protokol i registrujete se kod njih, poslace vam brosuru od 120 stranica prepunu korisnih savjeta i recepata.

Trosila sam kefir sa uljem i sjemenkama lana vise od mjesec jer sam imala povecane enzime jetre i jako sam se lose osjecala. Bio mi je to omiljeni obrok i nisam mogla cekati novi dan da pojedem taj ukusni dorucak. A onda odjednom iz cista mira toliko mi je to bilo neukusno i ruzno da nisam mogla povjerovati. Postavila sam pitanje o tome i dobila odgovor: Ono sto jetri prija kao lijek treba da se uzima i to je znak da nam pomaze. U trenutku kad nam ukus postane nesnosljivo odbojan znak je da je vasa jetra ozdravila i ne treba vam vise. I zaista otisla sam doktoru uradila nalaz jetre i nalazi su bili besprekorno uredni....

Vjerujem u ovaj lijek i zato ga preporucujem od srca!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.