Moj profil

Cool chefica mjeseca kolovoza - mirisdunja

Kad nas sve oko nas odjednom asocira na dunje, onda znamo da je kulinarsku palicu preuzela Cool chefica mirisdunja

Ove godine proslavit ćemo 10 godina druženja s mirisdunja na našim stranicama i obilježiti ovo virtualno prijateljstvo s isto toliko sjajnih svjećica. Kada bi sebe opisivala, rekla bi da je prije svega majka i supruga koja voli kuhinju i kulinarske izazove. Mi bismo još dodali da razmišlja unaprijed te je brižna, organizirana i spremna udijeliti koristan savjet. Uvjerili smo se kako je svjesna da nisu svi vrhunski slastičari i jasno je da počeci nisu uvijek jednostavni pa je sprema pružiti ohrabrenje ili podršku u kuhinji, kome god da je potrebna. Njezin recept za pjenastu roladu dobar je početak za prve kulinarske korake. Osim što će oduševiti izgledom, idealan je i za podizanje samopouzdanja, jer bez pretjeranog slastičarskog iskustva rezultira kolačem u kojega možete dodati omiljeno sezonsko voće i primiti pohvale za svoje umijeće.

Kolač za sva godišnja doba u kojemu prevladava okus vanilije odličan je izbor, jer svaki puta dobiva novo izdanje, ovisi samo kojim ćete ga voćem obogatiti. Više smo se puta uvjerili da nježna vanilija dodatno naglašava voćne okuse u kojima uživamo, bez obzira je li riječ o ljetnom bobičastom voću ili jesenskim okusima.

Nešto što gotovo svi imaju u svojim knjižicama je i recept za kolač od jabuka, koji je vjerojatno zabilježen prije kojeg desetljeća pa tako i njezin starinski kolač od jabuka ima svoje posebno mjesto među receptima.

Ponekad dok žudimo za slatkim zalogajem, bit će nam dovoljne kalorične bombice sa smokvama, ali nekada glad za slatkim može utažiti samo bomba torta.

Donkina torta mogla bise zvati i torta prijateljstva, jer je dobila ime po njezinoj prijateljici, a preporuka je svim ljubiteljima čokoladnih okusa. Oni koji pak preferiraju okuse vanilije, svakako bi trebali isprobati sladoled tortu od vanilije , koju bismo mogli proglasiti instant ljetnim osvježenjem.

mirisudnja dala nam je ideju kako obogatiti okus sira , a među slanim zalogajima svakako se svojom jednostavnošću ističe gužvana pita od sira, dok čupavi slani zalogaji nisu samo zanimljivi imenom, već i okusom i izgledom.

Sir u slatkoj varijanti najbolje dolazi do izražaja u japanskom kolaču od sira a preporuka za ljetne dane ili dane kada ne želite uključiti pećnicu je kombinacija sira i čokolade bez pečenja.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.