Moj profil

Četiri razloga zašto koristiti perilicu posuđa u vašoj kuhinji!

Pranje posuđa čini se kao lagan posao. No, je li uistinu tako? Brojni su razlozi da se ovog svakodnevnog posla oslobodite, posebno u danima kada ćete tijekom blagdana više vremena provoditi kod kuće. Perilice posuđa koristan su kućanski uređaj svakog doma, a doprinose zaštiti okoliša, uštedi vremena, ali i sprječavanju zdravstvenih problema.

U blagdanima treba uživati i posvetiti se najmilijima, a to znači izbjeći one poslove koje umjesto vas mogu napraviti kućanski uređaji. Nezamjenjiv dio svakog doma sigurno je perilica posuđa jer njome ćete skratiti vrijeme pranja, štedjeti novac i biti ekološki osvješteniji. Današnji noviji modeli savršeno se uklapaju u prostor, štede energiju i vrijedan resurs, vodu.

Postoji više razloga zašto je perilica posuđa itekako korisna:

1. Perilice čiste temeljitije

Jeste li znali da u kuhinji ima više bakterija nego na bilo kojem drugom mjestu u vašoj kući, uključujući i kupaonicu? Zato je iznimno važno osim dobrog čišćenja svih kuhinjskih predmeta očistiti i temeljito posuđe. Nažalost, to ne možete postići ručnim pranjem zbog niže temperature vode. Kako biste temeljito očistili posuđe, treba se isprati vrućom vodom koja doseže minimalno 60 Celzijevih stupnjeva. Zato su perilice posuđa idelane jer dostižu visoku temperaturu od čak 80°C tijekom ispiranja, što omogućava vrhunsku higijenu i njegu posuđa. Time će ono biti ne samo čisto nego i dezinficirano. Uz to, tehnologija QuadWash™ pruža veću učinkovitost čišćenja pa mlazovi vode dosežu do svih dijelova perilice. Rezultat je čisto posuđe „iz prve“.

Mrlje na opranom suđu, pogotovo na čašama, zasigurno nije nešto što nas veseli. Kako bi smanjili prisutnost mrlja od vode, LG perilice s tehnologijom TrueSteam™  koriste vodenu paru za dostizanje cijele površine svakog komada posuđa u perilici, te tako smanjuju prisutnosti mrlja od vode, odnosno kamenca, do čak 30%.

2. Ekološki su prihvatljive, štede vrijeme i novac

Korištenjem perilica posuđa manje se zagađuje okoliš. Troše znatno manje vode za pranje posuđa u odnosu na ručno pranje, a prema jednoj studiji, korištenje perilice posuđa smanjilo je potrošnju vode za nevjerojatnih 74%. Uz to, novije verzije perilica su postale i energetski učinkovitije.

Procjene su da tijekom dana potrošimo oko sat vremena peremo li posuđe ručno. Za perilicu posuđa treba tek devet minuta da se napuni zaprljanim posuđem. Gotovo svi smo ograničeni vremenom tijekom dana. Ručno obavljanje poslova bolje je zamijeniti strojnim i vrijeme koje imamo posvetiti bližnjima. Uostalom, ima li što ljepšega nego uživati u blagdanima s dragim ljudima, a poslove prepustiti uređaju koji će ih obaviti bolje od nas samih?

Posljednje što želite učiniti nakon što su tanjuri ispražnjeni je zasukati rukave i zaroniti u sudoper prljavog posuđa. Uz to, perilica posuđa čini sigurnijim pranje lomljivog posuđa poput tanjura i čaša koje se često u ručnom pranju mogu ispustiti i razbiti. Budući da su perilice učinkovitije za energiju i vodu uštedjet ćete na računima za vodu i struju. U usporedbi s uobičajenim motorima, LG inverterski Direct Drive motor s izravnim pogonom pomaže u povećanju energetske učinkovitosti. I ono najvažnije, LG-eve perilice su jedne od najtiših, pa ih vaši ukućani ili gosti uopće neće ni primijetiti kad su uključene.

3. Smanjuju stres i prilagođene su vašim potrebama

Danas smo više nego ikada suočeni sa stresom i situacijama koje želimo izbjeći. Stres nam može prouzročti i hrpa neopranog posuđa u sudoperu. Perilica posuđa olakšava oslobađanje od ovog stresa. Čak ako imate nekoliko prljavih posuda, one se lako mogu spremiti u perilicu do vremena za sljedeći ciklus čišćenja. LG-eve perilice posuđa mogu se prilagoditi vašim potrebama zato što u perilicu možete staviti posuđe gotovo svakog oblika i veličine, zahvaljujući prilagodljivim EasyRack™ Plus odjeljcima. Uz to, imaju i više prostora za razne stvari, od malih šalica do velikih tava koje možete prati istovremeno, a perilica će ih prepoznati tako da će krhkije komade prati nježnije dok će robusnije posude očistiti snažnije. Jako zaprljano posuđe pak, zahvaljujući programu pranja Turbo mogu oprati u manje od sat vremena.

4. Volimo ih jer su pametne

Uživajte ​​u organizaciji večera i drugih događaja. Perilica posuđa može vam pomoći u održavanju čiste kuhinje i doma bez nereda. Olakšajte život i pustite svoj energetski učinkovit stroj da radi. Uz besplatnu aplikaciju LG ThinQ™ možete upravljati perilicom posuđa prema vašim potrebama te uključiti primjerice, noćno pranje.

Perilica posuđa je tip uređaja bez kojeg jednom kad ga imate, ne možete zamisliti život. Jednostavnost, brzina, kvaliteta i čistoća opranog posuđa u perilici samo su neki od benefita njezine upotrebe, a umjesto da satima stojite iznad sudopera, svoje slobodno vrijeme upotrijebite za sve one male sitnice koje nam život čine ljepšim.

Danas perilice posuđa imaju dizajn koji se lako uklapa u svaku kuhinju, pa je sigurno da postoji savršena LG-eva perilica posuđa koja će odgovarati i vašoj.

Promo članak