Moj profil
Antoinete – Cool Chef mjeseca listopada
Antoinete – Cool Chef mjeseca listopada

Antoinete – Cool Chef mjeseca listopada

6.11.2007.sanja

Pitate li se čime nas je antoinete osvojila odgovor su domaći recepti, brojne slike vlastitih jela, ali i bundeve kojima je obogatila stranice Coolinarike.


U mjesecu koji je već iza nas titulu Cool Chefa osvojila je antoinete! Iako nije profi kuhar, ponovno je dokazala da u konkurenciji za ovu titulu sudjeluju svi i da se uloženim trudom može mnogo postići. Ako se pitate čime nas je osvojila, odgovor su domaći recepti, brojne slike vlastitih jela, ali i bundeve kojima je obogatila stranice Coolinarike.

Pogledate li njenu zbirku recepata, vidjet ćete da je u početku unosila gotovo samo kolače pa se da zaključiti da je velika zaljubljenica u njihovu pripremu, koliko god bili komplicirani. Zanimljivo je kako jedna serija kolača i torti nosi nazive po gradovima i državama (Santa Barbara, Moskva, Osječki kolač, Španjolski vjetar).

Jesen je pravo vrijeme za pripremu zimnica, a antoinete nas je počastila s nekoliko recepata: Džem od mrkve (oni koji su ga se odvažili probati kažu da je odličan!), Ukiseljeni feferoni s medom, ali i detaljnim prikazom kako kod kuće kiseliti kupus.

Da je ljubiteljica tikvi i bundeva pokazala je prekrasnim slikama tih jesenskih plodova, kao i maštovitim receptima: Kolač s tikvom i orasima, Jesenska rapsodija, Multi-funkcionalni obrok od tikvi, Punjene mini tikve, Košara s tikvicama (košara i tikvice pripremljene su od tijesta, ne od bundeve!). Priču o bundevama zaokružila je prekrasnim tekstom o ovogodišnjoj Bundevijadi u Eko centru Mavrović.

A nismo samo mi primijetili da je zaljubljenik bundeva, već joj je i brusnica nadjenula ime Kraljica od bundeva 🙂

Ukoliko niste znali odakle ideja za njezin nickname, znajte da je sve krenulo od Marije Antoanete (za detalje pročitajte u receptu Odrezak Baruna Trenka).

Sve čestitke za aktivnost i trud koji ulaže na stranicama Coolinarike!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.