Moj profil

Pekmez od jabuka by BrankaI

moram priznati...kad sam nakon toliko kuhanja soka pogledala u lonac i skuzila da ću, kuham li ga do gustoće pravog pekmeza vjerovatno samo žličicom sakupiti ostatke s dna, ostala sam šokirana.

Nije da nisam znala i da nisam upozorena da sa 2 litre soka ne mogu dobiti puno, ali zamislite kad od dvije litre dobijete svega 2 dl guuuustog (i do neba finog!) nektara- uh, razočarenje, tuga i jad... i još, kad vidite da je van takvo nevrijeme, i kad to traje danima, a ono malo pekmeza ceka poziranje i ne smije ga se načeti, onda samo zamislite kako sam patila! E, Branka, čekao me tjedan dana, čekao je i sunce! Al da samo znaš kakav nam je bio susret jučer, ljubav, ljubav, ljubav...

Naravno da sam ga pojela u dva daHa (NE DANA)- ujutro jedan, navečer drugi, ali ni maaalo mi nije žao, i opet ću i opet i opet kupit taj veli's-ov predobar sok.

Nije fer ni prema mojima doma da ga ponovno ne napravim, u malo većoj količini od ove. Nisu mu smili ni primirisati, a kamo nesriće da su ga otvorili i pomazali... zato sam ga cuvala u teglici s mašnicom- moji imaju strahopostovanje prema tako zapečaćenim stvarima ?

Sve ostalo sam napisala jučer pod receptom, ako se kome JOŠ čita :D!

Sumnjam da ga do sada niste vidili, poželili, prepisali i stavili pod SLATKU obavezu! -linkam za svaki slučaj ?

Branka, hvala Ti na receptu i na pomoći, i hvala curama sta su me svojim prekrasnim fotkama dovele do recepta- smile, yupi, tam..

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.