Moj profil

To je strudla

I nema dalje, testo je ovo, provereno dobro ali sada sa mascu umesto ulja i pun je pogodak, a fil je onaj najbolji, po Snezi, nema ga sad ovde i steta je velika, jer je za mene strudla sa makom ustvari ovo - mak sa malo testa ?

Evo zbog svih vas, posto nema kod Sneze recept, kopiram njenu pp u kojoj je objasnila postupak:

"Draga moja Milice! tad kad sam objavila recept tacno sam sve merila i pisala pa cu ti ovom prilikom opisati od prilike kako ide, posto ja to radim odokativno :D. Znaci ova mera ide na testo od pola kilograma brasna od koje napravis dve jufkice ili jednu veliku koju tanjirom preseces na pola kako bi opet dobila dve strudle.

Koliko maka toliko secera ( od 300 d0 500 grmaka u zavisnosti koliko volis da ima fila) u to utrljati oko dve kasike masti, dodati suvo grozdje. Razvuces koru i po ivici odakle uvijas namazes pekmez od sljiva (on cuva mak da ne pobegne iz testa) pospes mak po kori ali ne do kraja nego ostavis desetak cm. Preko maka prskas mesavinu pavlake i mleka (1:1) mislim da sam ja stavila jedan deci mleka jedan deci pavlake. Mozes dodati jos zacina koje volis vanilin secer, koricu limuna itd ..... Uvijas rolnu od dela gde ti je pekmez prema onom delu koji je ostao prazan bez maka.

To bi od prilike bilo to za mak a postupak rada mozes videti iz slika one su ostale.

To je kad je mak u pitanju a kad su u pitanju orasi nije ti potrebna mast i smanji tecnost za prskanje.

Kada su u pitanju mleveni rogaci : stavi duplo masti i duplo tecnosti za prskanje (pavlake i mleka)

Mislim da sam ti dobro objasnila, ako nisam  slobodno me pitaj ? i meni je taj fil naj bolji ne muci me kiselina. Ljubim te ?"

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.