Moj profil

Brze knedle sa šljivama

40 minuta
82

Pre nekoliko godina na netu sam pronašla ovaj izuzetan recept i oduševila se što napokon ne moram da ljuštim krompir, koji je osnova ovih knedli...

Pre nekoliko godina na netu sam pronašla ovaj izuzetan recept i oduševila se što napokon ne moram da ljuštim krompir, koji je osnova ovih knedli...

Sastojci

za
Testo
120g instant krompir pire iz kesice
2 kašike ulja
i još:
oko 30 šljiva bez koštica
3l vode
2 kesice burbon vanile
prezle, šećer

Priprema

1.

U dubljoj posudi dodati i rukom umesiti: instant pire, hladnu vodu, ulje, jaje i brašno. Dobije se smesa srednje tvrdoće koju treba oblikovati u manju veknu.

2.

Nožem seći kolutiće testa i u njega stavljati šljive i oblikovati u loptice tj. knedle.

3.

U loncu sa kipućom vodom (oko 3l) kuvati knedle sve dok ne isplivaju na površinu, i još 1-2min . Rešetkastom kašikom izvaditi knedle i valjati ih u prethodno proprženoj prezli pomešanoj sa šećerom i burbon vanilom.

4.

Napomena: Veliki sam ljubitej knedli sa šljivama, pa sam u toku posta ovaj recept pokušala da napravim i u posnoj varijanti. Ali, nije mi uspelo. U toku kuvanja testo se raspadalo. Očigledno su potrebni proteini iz jaja kako bi se zadržala homogenost testa prilikom kuvanja. Zaključila sam: nikako bez jaja!

  • Knedle(2)
  • Knedle-sa-sljivama(1)
  • Knedle-od-sljiva(1)
  • Isprobano-slatko(1)

12

Ma ja se na ovo navadila i super su mi.😍

😀Cesto ja to pravim-i danas isto 😁😘!

Marina-VK, mnogo mi je drago da sam Vam "skratila" muke sa kuvanim krompirom. VELIKI POZDRAV i u zdravlju kuvali mnooogo, mnooogo knedli sa šljivama!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)