Moj profil

Princes torta

41

Za dvadeset i drugi rodjendan moje princeze.

Za dvadeset i drugi rodjendan moje princeze.

Sastojci

za testo
100gr secer
120gr brasno
20gr gustin
3kasike sok od narandje
rendana kora od jedne narandje
za princes krofne
250 ml voda
125 ml ulje
250 gr brasno
bel fil
1/2l mleko
6 kasika secer
1 i 1/2 kesica zelatin
crn fil
1/2l mleko
6 kasike secer
100gr crne cokolade
1 i 1/2 kesica zelatin
za grijaz
100gr lesnjake
150 gr seker
i jos

Priprema

1.

Umutite tri zumanjca  sa 50 gr secera i tri kasike soka od narandje.Bjelanca mutite posebno sa 50 gr secera pa onda dodajte u posudu sa zumanjcem.Kasikom lagano promesajte.Dodajte brasno, gustin , prasak za pecivo i rendanu koru jedne narandje.Promesajte i stavite u kalup da se pece na 180stepena.Pecenu tortu podelite na dva dela.

2.

Princes krofne ispecite po vasem receptu vec isproban .Ja sam pekla po ovom receptu.U dublji sud stavite vodu i ulje da prokljuca pa dodajte brasno i mesajte dok se testo skupi kao lopta. Zatim sklonite sa vatre .Kad se testo malo prohladi dodavajte jedno po jedno jaje mesajuci kasikom ili mikserom da se spoje u ujednacenu smesu.

3.

Manjom  kasicicom stavljajte od testa na papir za pecenje a medju njih ostvite mesto da narastu.Pecite u zgrijanu rernu na 200 stepeni 10 minuti bez otvaranje rene.Gotove ostavite da se ohlade. 

4.

Za to vreme naprvite fil.Za beli fil skuhajte dva pudinga od vanile sa 6 kasike secera.Jednu i pol kesica zelatina stavite sa nekoliko kasika hladne vode da se rastopi.Slatku pavlaku umutite i dodajte u puding .Dodajte i belu cokoladu da se istopi.Na kraj dodajte zelatin i sve dobro promesajte.

5.

Na isti nacin skuvajte i crni fil samo sto skuhate puding od cokolade i dodate sto grama crnu cokoladu.

6.

Princes krofne presecite na pola i napunite sa crnim filom.

7.

Testo za tortu presecite na pola i stavite na tacnu  za sluzenje.Oko nje stavite obruc od kalup za torte.Vrz torte stavite pola od crnog fila i razmazite.Vrz njega poredjajte jedna do druge princes krofne.

8.

Vrz njih stavite beli fil i poravnjajte da fil lepo udje u sve praznine .Odozgo vrz belog fila stavite drugu polovinu crnog fila .Na kraj stavite drugu polovinu testa za torte.Tako pripremljenu tortu stavite na nekoliko sata u frizider da se fil zdrvi.

9.

Za grijaz stavite 150 grama secera sa jednu kasiku vode da seotopi i promeni boju pa dodajte krpno mlevene lesnjake.Gotovu smesu izlijte na papir za pecenje.Kad se zdrvi tuckom iskrsite grijaz na sitne komade.

10.

Kad se torta ohladi izvadite obruc i tortu prmackajte sa umucenu slatku pavlaku .Ukrasite je odozgo sa grijazom.Ja sam stvila na kraj cele lesnjake koje predhodno sam potopila u karamel i stavila da se karmel zdrvi pa poredjala na tortu.

  • Pastry-cream(1)

15

Hvala monimoni.Pozdrav.

👍ljepo izgleda torta i princezi sve najbolje i najljepse

Fala none za ubavite zelbi.👋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)