Moj profil

Jaffa torta

90 minuta
21

Svi volimo dobro poznate jaffa kekse..a sad kakva je torta? Meni je još i bolja,ali naravno samo ako se dobro spremi . Good luck;) 

Svi volimo dobro poznate jaffa kekse..a sad kakva je torta? Meni je još i bolja,ali naravno samo ako se dobro spremi . Good luck;) 

Sastojci

za
Biskvit
140 g maslaca
140 g brašna
250 g šećera
malo soli
malo mlijeka
Krema od naranče
10 g želatine u listićima
150 g kiselog vrhnja ( barem 25% m.m.)
50g šećera u prahu
ribana korica naranče

Priprema

1.

Biskvit - Izmiksati snijeg od bjelanjaka. Omekšali maslac izmiksati, dodati šečer i vanili šečer ,te jedan po jedan žutanjak. Dodati snijeg i polako dodavat brašno (pomiješano s soli i praškom za pecivo) i malo mlijeka po potrebi. Peči na 170 stupnjeva 45 min ,te 10 min na 180 stupnjeva.

2.

Za ganache- Zagrijati slatko vrhnje i šećer (ne smije vrijati) ,maknuti sa vatre i dodati čokoladu . Mješati dok se potpuno ne rastopi. 
Tako pripremljen ganache staviti na hladenje, a kad je potpuno hladan treba ga izmiksati. 

3.

Za kremu od naranče- Želatinu staviti u hladnu vodu na 10 min. Kiselo vrhnje pomiješati s koricom od naranče. Želatinu rastopiti i pomiješati sa 2-3 žlice ''kreme'' ,te sve skupa vratiti u zdijelu. U kremu dodati izmiksan šlag i te sok od naranče. Kremu stavit na hlađenje.

4.

Biskvit prerezat na pola ( drugu polovicu možete koristiti kao bazu za bilo koju parfe tortu ili za jedan recept koji slijedi, a naravno možete i prepoloviti sastojke) i staviti ga u kalup za torte te na njega ravnomjerno rasporedit ganache i na to kremu od naranče.

5.

Tortu staviti na hlađenje (najbolje preko noći) ,te kasnije ukrašavat.

6.

Ja sam ukrasila sa kuglicama od karamele ,a vi ako se ne usudite to radit možete stavit samo mrvice od čokolade i napravit ukrase od šlaga. 

  • Jaffa torta(1)
  • Cake(1)
  • Fruity(1)

4

sljedeci put kad budem ju radila 🙂 zaboravila sam poslikat 😛

Lepo izgleda ali bih ja volela da vidim i presek torte 😉

mrvica više nego u čašici za žestice 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)