Moj profil

Torta od banana

42

Bila mi je potrebna bogata banana torta...ima ih na coolki nekoliko ali evo i moje

Bila mi je potrebna bogata banana torta...ima ih na coolki nekoliko ali evo i moje

Sastojci

BISKVIT
150 ml ulja
150ml mlijeka
120 g oraha
KREMA
0,7l mlijeka
2 pudinga okus banana ili 1 puding i 3 velike žlice gustina
150g margarina (s okusom)ili maslaca
0,25-0,3l vrhnja za šlag
KARAMEL
200ml vrelog slatkog vrhnja
4-5 banana

Priprema

1.

Karamel:

Stavite šećer u dublju svjetlu tavu i zagrijavajte ga miješajući dok se ne počne topiti. Prestanite miješati i pričekajte da se sav šećer otopi, evenutalno okrećući tavu. Šećer treba postići tamno zlatnu boju. Nemojte prepržiti šećer jer će onda biti gorak. U to dodajte lagano zagrijano slatko vrhnje  i miješajte. Nakon nekog vremena dobit ćete finu kremu u koju umiješajte maslaci prstohvat soli.

2.

Biskvit

 Bjelanjke lupajte sa šećerom da budu i polako dodajte žumanjke jednog po jednog te svakog miješajte minut il dvije.Smanjite brzinu i ulijte mlijeko i ulje.Polagano miješajte.

Suhe sastojke prosite te pomiješajte sa orasima i lagano dodajte u tekući smjesu. Sve izmiješajte silikonskom lopaticom i stavite u namašćen kalup promjera 26.

Pecite oko 45-50 minuta.

Kad je hladan prerežite ga na dva dijela.

3.

Krema:

U 150 ml umiješaj puding i žumanjke. U mlijeko ubaci šećer i zavri te skuhaj puding. Kad je kuhan dodaj čokoladu, te margarin, dobro promiješaj i stavi i želatinu koju si prethodno pripremio kao šta piše na pakiranju.

Ohladiti do kraja pazeći da se ne stvori korica.

Umućeni šlag pomiješati sa potpuno hladnom kremom.

4.

Banane narežite na ploške i polijte sa limunovim sokom....

5.

SLAGANJE:

Biskvit, pola kreme, banane na ploške, karamel po bananama, pa opet biskvit, druga polovina kreme, banane, karamel, biskvit, šlag.

  • Torta(1)

7

Super, super!

Auuuu ovo mora da je divota od ukusa! Karamel, banane, malo jagodica i uz to odličan biskvit s uljem koji se sigurno topi u ustima! Svaka čast LuLice odlična je!

Bas si je slatko ukrasila !!!