Moj profil

Monte torta

60 minuta
172

što duže stoji, to je bolja ;)

što duže stoji, to je bolja ;)

Sastojci

za
Biskvit
5 5 jaja
5 žlica šećera
2 žlice kakaa
Bijela krema
Crna krema

Priprema

1.

Prvo bjelanjke mikserom izmiksajte u čvrsti snijeg. U drugoj posudi pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom. U to  dodajte lješnjake, brašno i prašak za pecivo i kakao te izmiješajte.  Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

2.

Biskvit izlijte u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za torte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C 15-20 minuta, te pustite da se ohladi.

3.

Bijela krema: odvojite 2 dl mlijeka pa u njega umiutite brašno. Ostalih 5 dl mlijeka pomiješajte sa šećerom i vanilijom pa stavite kuhati na vatru dok ne provrije. U kipuće mlijeko umiješajte smjesu mlijeka i brašna. Smanjite vatru pa kuhajte uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Ohladite. Pjenasto izmiksajte omekšali maslac pa ga pomiješajte sa ohlađemom kremom i premažite biskvit i stavite u frižider dok pripremate crnu kremu.

4.

 Crna krema: u slatko vrhnje dodajte izlomljenu čokoladu pa kuhati na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Maknite sa vatre, pričekajte nekih 10-ak minuta da se krema malo ohladi. Prelijte preko bijele kreme pa vratite u hladnjak da se ohladi.

  • Torte(2)
  • Kremasti kolač(1)
  • Krema(1)
  • Torta-monte(1)
  • Monte-torta(1)

16

??ovo razmazano je od noza kak sam rezala...

Crna krema se nije stisnula zbog premalo cokolade, drugi put stavi vise i bit ce bolje

hm...ja kad sam prvi put radila tu kremu nije mi uspjela...al kasnije je biladobra svaki put...

ne smije vrhnje zakipiti,mozda zato,a treba dosta da se stisne

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)