Moj profil

Ledena torta

31

Kombinacija ledenog neba i ledenog vjetra sa voćem.Velika i izdašna torta.Presjek drugom prilikom...

Kombinacija ledenog neba i ledenog vjetra sa voćem.Velika i izdašna torta.Presjek drugom prilikom...

Sastojci

1.biskvit bijeli- 2x po
6 žlica(100g) šećera
5 žlica(100g) glatkog brašna
krema 1
krema 2
1,2l mlijeka
80g(2 vrećice)) pudinga u prahu
6 žlica brašna
5 žlica šećera
šlag krema
šlag u prahu(za 4dl mlijeka)
1 vrećica(8g) šlagfixa
po želji žlica šećera u prahu
voće
5-6 kom kivija
konzerva ananasa
2-3 banane(ne prezrele)
dodatak za natopiti gornja dva biskvita
2,5 dcl kuhanog mlijeka

Priprema

1.

Najprije u 4 dcl hladnog mlijeka istucite šlag pjenu sa dodatkom šlagfixa.Po želji dodajte žlicu šećera u prahu).Ostavite u frižideru dok pripremate ostalo.

2.

Potreban vam je kalup za tortu promjera 27,5 cm.

Dno kalupa obložite pekpapirom.Najprije od navedene količine ispecite jedan biskvit,a potom drugi(2x od iste količine)

Odvojite bjelanjke od žutanjaka.Bjelanjcima dodajte prstohvat soli te istucite ali ne u prečvrstu kremu.Postepeno dodajte šećer i dalje miksajući,a brašno umiješajte ručno.Nek je pećnica ugrijana na 150c.

Bvaki biskvit  peći oko 40 min.

3.

Dok vam se biskviti peku skuhajte kremu 1.

Na pari sa šećerom pjenjačokm miješajte žutanjke.bit će vam potrebno oko 20 min dok ne dobijete kremastu   i pjenastu smjesu.

Ostavite hladiti.

U hladno izmiksati margarin koji je bio na sobnoj temperaturi.

4.

Za biskvit 2 pod drugim korakom potrebno je izmiksati bjelanjke sa prstohvatom soli.Postepeno dodavati 4 žutanjka(i dalje miješati) te šećer.Ručno primješati brašno i limunovu koricu..

Peći na 150c oko 30-35 min

5.

Za kremu 2 je potrebno staviti kuhati 1l mlijeka.

U 2 dcl preostalog mlijeka primješati puding u prahu,brašno i šećer(po želji i vanilij šećer).Sjediniti sa mlijekom kojeg ste stavili kuhati te kuhati dok se krema ne zgusne uz stalno miješanje.

Ostavite kremu hladiti i tad sjedinite sa kremom od žutanjaka.Ukoliko vam se čini da nije dovoljno slatko dodajte žlicu šećera u prahu...meni je sa ovom količinom šećera slatkoća taman)

6.

Za prva dva biskvita vam je potrebno zakuhati mlijeko te svakog preliti služeći se žlicom.Sve će to biskvit upiti.

Biskvit 2 prepolovite na dva dijela.Njega ćete poškropiti sokom od ananasa ali tek pri slaganju biskvita(upute u daljnjem tekstu,korak 8).

7.

Ananas iz konzerve staviti cijediti(potrebna vam je i tekućina),a kivi očistite i narežite na kolutove.Banane ćete očistiti i izrezati pred red slaganja(da ne pocrne).

8.

Na tacnu položite prvi bijeli biskvit.Oko biskvita stavite podesiv obruč(ukoliko ga imate radi lakšeg formiranja tore) zatim premažite kremom,poslažite kivi,a preko kivija premažite šlag.

Poklopite žutim biskvitom.Sad taj biskvit navlažite sokom od ananasa,premažite kremom,na kremu poslažite komadiće ananasa,a preko ananasa šlag.

Poklopite žutim biskvitom.I njega navlažite sokom od ananasa.

Premažite kremom,sad banane očistite i izrežite na kolutove te ih poslažite na kremu.Preko njih šlag,a na šlag stavite bijeli biskvit kojeg premažete kremom.

Tortu ostavite hladiti.Kasnije ju cijelu premažete sa ostatkom kreme.

9.

Za ukrašavanje cijele torte vam može poslužiti šlag krema.Na vama je da odlučite hoće li to biti vrhnje za šlag na biljnoj bazi ili šlag u prahu tučen sa hladnim mlijekom.

10.

NAPOMENA ZA SLIKU:

Noseća slika slikana u frižideru mob(nije baš lijepa reklama ali...Tortu sam opet  radila neki dan i slikala već gotovu omotanu u foliju,za poklon(bila bi druga priča da tokom slaganja torte nisam imala šou sa aparatom...sad radi,ali kasno što se slike tiče).Nadam se da će presjek biti drugom prilikom))))

  • Ledena torta(1)

5

Prefina torta😋

mora biti coooooool

Mmmm... Volim!🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)