Moj profil

Čajni kolačići

75

Nisam se mogla odlučiti koje bi keksiće punila marmeladom, pa sam listajući maminu bilježnicu odabrala ove, i nisam pogriješila :)

Nisam se mogla odlučiti koje bi keksiće punila marmeladom, pa sam listajući maminu bilježnicu odabrala ove, i nisam pogriješila :)

Sastojci

250 g brašna
1 vrećica vanil šećera
prstohvat soli
125 g maslaca

Priprema

1.

Brašno pomješano s praškom za pecivo prosijati. Dodati šećer, vanil šećer, sol, jaje i omekšali maslac pa umjesiti glatko tijesto. Ako se ljepi, staviti ga malo u frižider (ja sam ga valjala na silikonskoj podlozi bez dodavanja brašna na podlogu bez problema).

2.

KEKSIĆI S MARMELADOM
Tijesto izrezati na kružiće i kolutiće. Peći na 170°C 8-10 minuta. Kada se ohlade, kružiće mazati marmeladom, kolutić posuti šećerom u prahu i spojiti.*

3.

PERECI
Izvaljati tijesto kao olovku i oblikovati perece. Mlijekom ih premazati i uvaljati u šećer koji utapkamo u tijesto te ih složimo u roštijeru.

4.

NADJEVENE PLOŠKICE
Izrezati ploškice, staviti peći. Ploškice premezati marmeladom, druge staviti povrh njih i posuti šećerom u prahu. Možete ih uvaljati i u čokoladu.

5.

SA ŠEĆEROM ILI BADEMOM
Izrezati okrugle ploškice. Poredati ih u roštijeru, premazati mlijekom i posuti šećerom ili oljuštenim nasjeckanim, naribanim ili mljevenim bademima.

6.

SA ČOKOLADOM

Pečene keksiće umočiti do pola s čokoladom ili ih prešarati otopljenom čokoladom. 

Posluživanje

*Keksići prvih dan-dva (od kad se spoje s marmeladom) budu prhki, a onda upiju marmeladu i omekane i danima su mekani i fini. Tope se u ustima :)

  • Keksic-san(1)
  • Fini keksići(1)
  • Print(1)
  • Hely-rd(1)
  • Keksi(1)

27

Hvala vam svima na čestitkama ❤️

Čestitam!👍

Čestitam draga! ❤️

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)