Moj profil

Kukuruzna Peciva

56

 Neodoljiva, mekana i mirisna peciva a okus je mmmmm... Nezamenjljiva i nezaobilazna kod mene. Volim kukuruzna peciva i isprobavala sam vrlo mnogo recepta a ovaj se razlikuje u sastojcima, nacinu pripreme i u okusu. Vidicete u receptu zasto.

 Neodoljiva, mekana i mirisna peciva a okus je mmmmm... Nezamenjljiva i nezaobilazna kod mene. Volim kukuruzna peciva i isprobavala sam vrlo mnogo recepta a ovaj se razlikuje u sastojcima, nacinu pripreme i u okusu. Vidicete u receptu zasto.

Sastojci

150 gr kukuruzne krupice ( palente )
300 ml vode
50 ml ulja
100 ml mleka
1 zlicica soli plus jos 1/2 zlicica
1 zlicica secera
2 zutnjaka
100 gr mascarponea
500 gr obicnog brasna
50 ml tople vode
25 gr svezeg kvasca
Plus: 85 gr putera ( sobne temperature )
Plus: zutnjak
1 zlicica melka
Plus: 1/2 zlice kukuruzne krupice
Plus: ulje za nauljiti lim
malo kukuruzne krupice za posuti pleh

Priprema

1.

Pomesati 150 gr krupice i 300 ml hladne vode a zatim staviti da se kuva. Kad pocne da kvrcka, brzo mesati i kuvati jos 2 mionuta ili dok se skroz ne zgusne i krupica upije svu vodu. To ide brzo i dobice te gustu kasu od kukuruzne palente. Ukloniti sa vatre.

2.

Odma u toplu kasu umiksati 50 ml ulja, 100 ml mleka, mascarpone krem sir, miksati elektricnim mikserom, 2 zutnjaka, sol, secer i 200 gr brasna a potom dodati mesavinu kvasca i tople vode ( u 50 ml tople vode izdrobiti kvasac ) te sve sjediniti i na kraju ostatak brasna a malo ostaviti za posipanje. Umesiti mekano testo. Prekriti i neka stoji na toplo da se podigne a kada se podigne ponovo premesiti, prekriti i neka stoji jos pola sata.

3.

Posle pola sata testo istresti na lagano pobrasnjenu radnu povrsinu, malo premesiti i razvaljati u krug, a potom podelimo krug na osam delova u mogucnosti iste velicine, kako je prikazano na slici.

4.

Razdeliti testo u osam delova.

5.

Od testa oblikovati osam loptica.

6.

Razvaljati sto tanje, valjkom i rukama a potom premazati omeksalim puterom ( på 1 -1.5 zlicice na svaki )

7.

Urolati

8.

umotati na nacin kako je prikazano na slici

9.

Umotati

10.

Premazati svaku mesavinom zumanjka i mleka a zatim svako pecivo posuti kukuruznom palentom. Peci u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 220 stepeni ca 20 minuta

  • Peciva(2)
  • Peciva-slana(1)
  • Peciva-i-slicno(1)
  • Kukuruzna-krupica(1)
  • Kukuruzno-pecivo(1)
  • Kukuruzna-peciva(1)
  • Kiflice(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.