Moj profil

GRICKALICE UZ PIVO

90 minuta
97

GRICKALICE SU IZ ČASOPISA "DOMAĆE PECIVO" BEGEN DOO SV.KLARA. JA IH ZAISTA RADIM ČESTO  I TO SA DUPLOM SMJESOM, I JOŠ MI NIKADA NIJE OSTALA ZA IDUĆI DAN NITI JEDNA JEDINA. ISKRENO IH PREPORUĆUJEM    !!!!!!!!!!!!

GRICKALICE SU IZ ČASOPISA "DOMAĆE PECIVO" BEGEN DOO SV.KLARA. JA IH ZAISTA RADIM ČESTO  I TO SA DUPLOM SMJESOM, I JOŠ MI NIKADA NIJE OSTALA ZA IDUĆI DAN NITI JEDNA JEDINA. ISKRENO IH PREPORUĆUJEM    !!!!!!!!!!!!

Sastojci

za
1 dl mlijeka
400 gr brašna, oštrog
250 gr margarina
sol za tijesto i šečer za kvasac
punjenje
100 gr salame po izboru
premaz - po vašem izboru

Priprema

1.

U TOPLO ( ne vruče) MLIJEKO DODATI KVASAC I ŽLIČICU ŠEČERA TE PUSTITI DA SE KVASAC DIGNE

2.

U ZDJELU STAVITI BRAŠNO, JAJA, OMEKŠALI MARGARIN, SOL I DIGNUTI KVASAC. ZAMIJESITI TJESTO I PUSTITI GA DA STOJI NA TOPLOM 45 MIN.

3.

DOK SE TIJESTO DIŽE, NARIBAJTE ŠUNKU I SIR

4.

TJESTO RAZVALJAJTE  KOLIKO VIŠE MOŽETE, TE NA NJEGA POSIPAJTE ŠUNKU I SIR, TE NAKON TOGA TJESTO PONOVNO UMIJESITE U JEDNU KUGLU, TE GA ZATIM PONOVNO RAZVALJAJTE NA DEBLJINU OD 1 CM.

VADITE MODLICOM POGAČICE

5.

IZREZANE POGAČICE  PREMAŽETE KISELIM VRNJEM A PREKO VRHNJA KEČAPOM, ZATIM SLAŽITE U TEPSIJU  (ili pobrašnjenu ili na masni papir)

6.

PEĆE SE 15 - 20 MIN U PRETHODNO ZAGRIJANOJ PEČNICI NA 200 STPNJEVA

7.

NAPOMENA:Ove gore opisane korake prepisala sam točno iz recepta da ne povrijedim autorska prava ali ja nebi bila ja da si nedam mašti na volju, te sam radila u 3 varijante - jedne sam premazala kiselim vrhnjem, druge kečapom a treće sa žutanjkom i posipala sa sezamom, kao što se vidi na slici.

Jednom sam umijesto 100 gr sira i 100 gr salame, stavila 200 grama različitih sjemenki /sezam, suncokret, lan , valjanke/

Također ja ne radim nožem rombove, već sa kalupom radim pogačice

Isprobajte, i vi, tjesto je i više nego dobro a punjenje radite sebi po volji. Slikajte i objavite, dodajte svoje ideje, da razmjenimo mišljenja.

DOBAR VAM TEK   !!!!!!!!!!!!!!!!

Posluživanje

POGAĆICE SE MOGU POSLUŽITI I NAJPROFINJENIJIM GOSTIMA, A DA NE KAŽEM KOLIKO IH VOLE I DJECA I STARIJI

NEZAOBILAZNE SU NA DRUŽENJIMA SVIH OBLIKA

  • Pogačice(3)
  • Grickalice(1)
  • Pecivo-punjeno(1)
  • Grickalice-pogacice(1)

9

haj djete,   fino je, vidjet ćeš .....

🤗

jako fino,.. isprobat cemo uskoro,.. 🤗

👏