Moj profil

Drniška torta

28

Moj prvi recept na Coolinariki. Jako fina, sočna torta od oraha bez brašna, napravljena za 1. rođendan mog sina. Recept je iz knjige "Kolači naših domaćica".

Moj prvi recept na Coolinariki. Jako fina, sočna torta od oraha bez brašna, napravljena za 1. rođendan mog sina. Recept je iz knjige "Kolači naših domaćica".

Sastojci

Za biskvit:
12 jaja
30 dag šećera
2 žlice ruma
Za kremu:
20 dag šećera
25 dag maslaca
Za ukrašavanje:

Priprema

1.

Biskvit:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umutite čvrst snijeg od bjelanjaka. Žumanjke i šećer mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte orahe i krušne mrvice. Dobro promiješajte. Na kraju drvenom žlicom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Okrugli oblik za torte namastite i pospite s malo brašna. U njega ulijte smjesu za biskvit. Stavite peći oko 1 sat na temp. od 180 stupnjeva.

Nakon 20 min pečenja prekrijte oblik alu folijom ili papirom za pečenje. Torta je gotova kada na čačkalici ne ostane tijesta. Još vruć biskvit izvadite iz oblika. Stavite ga neka se ohladi.

2.

Krema:

U posudu stavite 4 jaja, šećer i čokoladu u prahu. Posudu stavite na štednjak i uz stalno miješanje na laganoj vatri kuhajte kremu dok se ne zgusne. Stavite je sa strane neka se ohladi. Umutite omekšali maslac i dodajte ga u ohlađenu kremu. Kremu podijelite na 2 dijela.

3.

Izrada:

Ohlađeni biskvit prerežite na 2 poprečna dijela. Svaku biskvitnu koru poškropite s rumom. Prvu polovicu kreme namažite na prvi biskvit. Preklopite ga drugim biskvitom i ostatkom kreme premažite cijelu tortu.

4.

Ukrašavanje:

Pospite tortu mljevenim orasima i ukrasite je pomoću šprice za ukrašavanje.

  • Kolači(1)

3

torta je odlična, svakako probajte!

😋🙂👍

Baš je super ovaj recept!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)