Moj profil

KOKOS Kocke ;)

35 minuta
90

Za sve KokOSssljupce evo jedan brzinski kolačić. Uz kavicu, čaj, iza ručka, večere ma kada god dobro dođe. Lagan je za praviti, a još lakše nestane ;) 

Za sve KokOSssljupce evo jedan brzinski kolačić. Uz kavicu, čaj, iza ručka, večere ma kada god dobro dođe. Lagan je za praviti, a još lakše nestane ;) 

Sastojci

za
Tijesto
4 jaja
12 žlica šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
12 žlica brašna
2 žlice kaka
1 prašak za pecivo
Krema
10 žlica šećera
1 vanilija šećer
3 žlice brašna ili 2 žlice brašna i 1 gustina
100 gr kokos brašna
5 dcl mlijeka

Priprema

KREMA Dok se kora peče pripremite kremu. U 5 dcl mlijeka stavite šećer i vanilija šećer, neka prokuha lagano. Smanjite vatru da mlijeko lagano krčka dok vi sa strane uzmete 3 žlice brašna ( možete i 2 brašna i 1 gustina, tako sam ja radila ) te oduzmete 7-8 žlica mlijeka i uradite brašno kao za puding, bez grudica. Kada ste uradili dobro brašno izlijete ga u mlijeko, izmješate i dodate 100 gr koksa. Pustite malo da kuha na vatri, ali miješajte da ne zagori da se ne zgusne previše. Sklonite gotovu kremu sa vatre.
1.

Polupečenu "crnu" koru vadite van i premazujete s vrućom kokos kremom. Kada ste premazali preko stavljate ostatak "žutog" tijesta i vraćate natrag u pećnicu. Za kojih 15 min kolač je pečen. Provjeravajte čačkalicom zadnju koru. Kolač završno možete premazati otopljenom čokoladom ili posuti kokosom. A možete oboje :D 

Jedna napomena: Prije premazivanja donje kore s kokos kremom, možete malo nakvasiti koru mješavinom kokos likera i nekog gustog soka :) I savjetujem pravite kolač s domaćim jajima, jer zadnja kora bude baš žuuutaa što je meni ljepše. Ali ja nisam domaćih pa se snađoh i ovak iz dućana. :)

2.

I gotovo ! :)

Posluživanje

I na kraju DOBAR TEK ! Kiss :)

  • Kremasti kolaci(1)
  • Torti-kolaci(1)
  • Probati-putnik(1)

20

probajte pa javite utiske 🙂

zvuci mi bas super,mislim da cu ga praviti.

oooo odlično ! uživajte 🙂

Ovako je ispalo drugima