Moj profil

Pita bez kora

60 minuta
68

Evo još jedne pite ( quiche ) pa možda će se nekom i dopasti.

Evo još jedne pite ( quiche ) pa možda će se nekom i dopasti.

Sastojci

za
4 do 5 čena belog luka
450 g blanširanog i seckanog spanaća
125 ml mleka
kašika-dve rendanog parmezana
75 do 100 g rendane mocarele
po ukusu biber

Priprema

1.

Napuniti šerpu sa vodom i pustite da provri i u provrelu vodu staviti opran i očišćen spanac i skloniti sa ringle. Varjačom mešati spanać dok samo ne omekša ( nema potrebe da se spanać kuva dugo jer će te ga peći ) rešetkastom kašikom izvadidi u cediljku i preliti sa ledenom vodom ( vodu u kojoj je blanširan spanać sačuvajte, ostavite da se ohladi i zalite vaše sobne biljke sa tom vodom, cveće će vam biti veoma zahvalno, ja obavezno zalivam moje orhideje sa tom vodom i daruju me jako lepim cvetovima )Dobro ocediti spanać i sitno ga iseckati. Staviti sa strane.

2.

U dublji tiganj sipati kašiku ulja ili bez ulja, ispržiti sitno iseckanu slaninicu ( ovde može i bez slanine, meni je bilo veoma ukusno sa njom ),dodati sitnije sečene šampinjone, koje ste prethodno oprali i ispržiti ih dok voda ne ispari.Tokom prženja dodati pasirani beli luk.Pobiberiti po ukusu.

3.

Kalup za kiš ( prečnika 22cm ili 9 incha ) dobro podmazati ( ja koristim sprej za pečenje PAM ) i po dnu rasporediditi sitno iseckan spanać, preko spanaća rasporediti ispržene šampinjone i preko šampinjona rasporediti izmrvljen feta sir.

4.

Umutiti jaja sa pavlakom,mlekom i parmezanom i preliti preko feta sira,posuti sa mocarelom i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 45 minuta ili dok vam sir ne porumeni.

5.

Ohladiti, iseći na komade i poslužiti uz paradajz salatu.

  • Spanac(2)
  • Quiche(1)
  • Kiš(1)
  • Pita(1)
  • Dorucak-vecera(1)
  • Pita-spanac(1)

7

Odlicno je Zoko,ovo je frittata,nema brasno ,ja dodajem brasno u kis ako nema podlogu/tijesto ,pravim obe vrste,ako jedemo odmah ,to je bas ovakav nacin,ako pak zelim da imam i sutradan ili nosim na piknik tada dodajem brasna jer ne pusta tekucinu..meni omiljen obrok !!!!

super pita....👍

Ne trebaju kore, kore debljaju! 😉

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)