Moj profil

Šnenokle

30 minuta
26

Ah, ti dobri, stari oblačići okupani u toj božanstvenoj žutoj kremi..

Mljac!

Ah, ti dobri, stari oblačići okupani u toj božanstvenoj žutoj kremi..

Mljac!

Sastojci

za
6+2 kašike vanilin šećera
1 kašika brašna

Priprema

1.

Nokle:

litar mleka staviti da provri sa 2 kašičice vanilin šećera. Od 6 svežih belanaca ulupati čvrst sneg i samo ga malo zasladiti sa šećerom u prahu. Kada mleko provri, smanjiti temperatiru ringle, kašikom vaditi ulupana belanca u obliku knedli, stavljati ih u mleko koje vri i kuvati ih sa obe strane. Kuvane knedle vaditi bušnom kašikom i poređati u pliću posudu da se još malo ocede.

2.

Krem:

Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika vanilin šećera, kašičicom cimeta (može i ne mora) i jednom punom kašikom brašna. Ovu smesu polako sipati u mleko u kome su se kuvale nokle, stalno mešati da ne izgori i skinuti sa vatre kada dobije gustinu malo manju od pudinga kada se razliva u posude. 

Sada žuti krem razliti u manje, prethodno ovlažene posude, ili jednu veliku posudu, a preko staviti i malo preliti šnenokle.

Posluživanje

Šnenokle se najčešće serviraju hladne ali ne moraju.

Mogu se posuti i mlevenim bademima, mrvljenom čokoladom ili poslužiti sa nekim kiselkastim voćem (višnje na primer), mada ih ja najviše volim ovako klasične. Prijatno i uživajte! 

  • Desert-u-casi(1)
  • Snenokle(1)
  • Snenokle-starinske(1)
  • JAJA(1)
  • Deserti(1)
  • Slatko(1)
  • Ukusno(1)

3

Hehe, pa upravu si! 😁

Kad dodjem na Coolinariku u zelji da nadjem neki zanimljivi recept, prosto ne znam da se odlucim sta cu pre da pravim i isprobam. 🙂

Baš si dobro rekla-oblačići!Obožavam šnenokle,ali ih rijetko pravim(uz sve ove slastice na coolki tko bi sve stigao).🤗

😋     😋     👋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)