Moj profil

Kolač sa kajsijama

30 minuta
13

Došlo je leto i sada je pravo vreme za jedan lagan kolač sa kajsijama..

Došlo je leto i sada je pravo vreme za jedan lagan kolač sa kajsijama..

Sastojci

za
Kora: 4 jaja
250g šećera
2 dl jogurta
1 dl ulja
240g brašna
1 kesica praška za pecivo
kajsije
50g mlevenih oraha
Osnova: keks
toping rendana čokolada
40g mlevenih oraha i 30g mlevenih badema

Priprema

1.

Penasto mutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera. Kada se napravi pena, dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem sve dok se sav secer ne istopi.

2.

Uz neprestano mućenje dodati jogurt i ulje. Samo minut, dva izmesati mikserom, najmanjom brzinom

3.

Prosejati brašno, malo cimeta i prašak za pecivo pa pažljivo dodati u smešu sa jajima. Varjačom mešati iz nekoliko puta.

4.

Pleh u kome ćete peći koru (ja sam koristila pleh 20x30cm) obložite peki papirom, sipajte smešu i dodajte iseckane kajsije. Pecite na 180 stepeni minimum 20 minuta. Najbolje je da čačkalicom proverite da li je kora dovoljno ispečena (ako čačkalica izađe sa mrvicama i grumudljicama, nije gotova, a ako čačkalica izađe čista, kora je spremna za vađenje).

5.

Dok se kora peče, keks keks treba staviti na tanjir na kome će posle biti torta i natopiti ga sa mlekom i malo kafe koja će dati dodatni šmek. 

6.

Gotovo koru izvaditi iz rerne i dok je još topla, posuti je rendanom čokoladom koja če se ubrzo istopiti i mlevenim lešnicima i bademima. Kada se kora ohladi, staviti je na natopljen keks i ostaviti u frižideru da se malo ohladi pre posluživanja.

Prijatno i uživajte!

  • Sočno(1)
  • Deserti(1)
  • Orasi(1)
  • Kolači(1)
  • Kajsije(1)

2

Hvala!😁

Fino😋