Moj profil

Ferrero Rocher torta

120 minuta
25

Moj prvi objavljeni recept...znam da ima mnogo inačica i recepata na ovu temu, no ovo je omiljena torta mojih ukućana i često se nađe na našem stolu, a ovog BUBAMARCA sam radila svojoj mlađoj djevojčici za njen 2. rođendan :)

Moj prvi objavljeni recept...znam da ima mnogo inačica i recepata na ovu temu, no ovo je omiljena torta mojih ukućana i često se nađe na našem stolu, a ovog BUBAMARCA sam radila svojoj mlađoj djevojčici za njen 2. rođendan :)

Sastojci

za
Kore
6 velikih žlica ulja
2 velike žlice miješane marmelade
15 velikih žlica šećera
4 velike žlice kakaa
3 velike žlice Nestle Nesqiucka
Krema
1 kg mascarponea
800 g Nutelle
400 g prženih lješnjaka
15-20 kom mljevenih napolitanki
Fondan
1 žlica meda
1/2 vrećice mljevene bijele želatine
30 ml vode
boja po želji

Priprema

1.

Kore:

Izmiksaj pekmez i šećer, pa dodaj ulje. Kad se to dobro izmiksa dodaj mlijeko i prosijano brašno + soda bikarbonu + kakao + Nestle Nesquik.

Ispeci 4 kore u protvi veličine 40*30 cm na masnom papiru. Svaku koru peci 10-ak minuta na 190

2.

Krema:

U velikoj posudi izmiksaj mascarpone, nutellu, pržene lješnjake (1/2 mljevenih + 1/2 sjeckanih) i usitnjene napolitanke.

Slaži: Kora+krema+kora+krema+kora+krema

Četvrta kora i ostatak kreme meni je ovdje poslužio za izradu bubamare :)

3.

Šlag:

Istuci slatko vrhnje i cijelu tortu obloži barem 1,5 cm debelo vrhnjem jer je torta kalorična i onako, zasitna, pa joj baš odgovara slatko vrhnje.

4.

Fondan za Bubamaru:

Želatinu razmuti u vodi i ostavi da nabubri. za to vrijeme na laganoj vatri ili pari (može i u mikrovalnoj) otopi margarin. Ne smije zakipjeti. Dodaj med i dobro promiješaj. U to vruće dodaj nabubrenu želatinu i šećer u prahu. I pripremi mišiće jer ovo treba dobro izmijesiti. Po potrebi dodaj još šećera u prahu. Fondan masu možeš napraviti i prije jer ona pripremljena u frižideru može stajati i dva tjedna (možda i duže, al ja ipak volim frišku jer ju je lakše valjati i oblikovati).

Oboji sa jestivom bojom u boju koja ti treba. Oblogu valjaj na čistoj podlozi, dobro posipanoj šećerom u prahu (da se ne ljepi).

Posluživanje

Torta se lijepo reže, slojevita je. Po potrebi uz svaku šnitu može se staviti neko voće ili još malo šlaga.

8

Hvala! 🙂

Predivna!!

Hvala drage curke. Zokaoka, hoću, obećajem. Tortu smo već popapali kad sam stavljala recept, a dok sam ju rezala nisam slikala a ni razmišljala da će torta završiti ovdje. Al obzirom da su je svi hvalili i tražili recept, lakše mi je bilo ovdje pa da si prepiše tko hoće 🙂 Hvala Vam svima na lijepim komentarima, dobrodošlici i čestitkama mojoj curki. Nekako, nemam naviku slikati jela, al bude se to promijenilo pa ću ja češće sa vama podijeliti svoje recepte jer često, vrlo često ja ovdje tražim ideje za ručak.