Moj profil

Najbolje tijesto za pizzu

60 minuta
65

Tako jednostavno... a tako ukusno! Nikada nisam probala bolji recept za pizza tijesto i toplo ga preporučujem! Vrijeme priprema je malo duže od drugih recepata ali isplati se ovako ga pripremiti.

Tako jednostavno... a tako ukusno! Nikada nisam probala bolji recept za pizza tijesto i toplo ga preporučujem! Vrijeme priprema je malo duže od drugih recepata ali isplati se ovako ga pripremiti.

Sastojci

za
Tijesto
1 žlica soli
1 žlica šećera
Maslinovo ulje za podmazivanje tijesta
Nadjev
Pasirane rajčice
Bosiljak
Origano
Pepperoni
Šampinjoni
Luk
Tanke kriške češnjaka
Sir

Priprema

1.

Šećer i kvasac razmutitie u toploj vodi i ostavite da odstoji 10 minuta na toplom mjestu. Jedna kesica suhog kvasca sadrži 12 grama kvasac koji optrilike odgovara 50 g svježeg kvasca.

2.

Kvascu dodajte ulje, sol i pola količine brašna. Dodajte još brašna povremeno koliko vam je potrebno da dobijete glatko i elastično tijesto koje više se ne lijepi za vaše ruke ili stol (otprilike 10 minuta tvrdi gnječenje). Još malo brašno će biti potrebno za razvaljanje tijesta.

3.

Tijesto namazite uljem i stavite u plastičnu posudu. Imajte na umu da veličina tijesta će se udvostručiti. Pokrijte vlažnom krpicom i pustite da se digne na toplom oko sat vremena. Ja sam ga stavila u prozoru pod suncem.

4.

Dignuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenom stolu. Možete napraviti 4 tanje pizze ili 2-3 malo deblje pizze.

5.

Na pizzu prelijte pasirane rajčice i začiniti bosiljkom, origanom i Vegetom. Za nadjev stavite što god vam se jede! Ja sam stavila pepperone, šampinjone, luk i češnjak. Na kraju stavite naribanog sira, što više to bolje!

6.

Pecite na temperaturi od 225°C, 5-10 minuta.

7.

Zamrzivanje

8.

Ako želite zamrznuti tijesto stavite ga u plastičnu vrećicu koju ste namazili uljem. Tijesto može još malo da se digne u zamrzivaču pa ostavite malo više prostora u vrećici.

  • Cesto(1)

9

Prefino..Hvala na odličnom receptu! 👋

Dobro je da ima pojašnjenje za ove omjere suhi naspram svježi kvasac. To je uvijek komplikovano.

1 suhi kvasac u prahu = pola malog pakovanja svježeg kvasca koji je veličine kao jedna kugla sladoleda.

Najbolje tijesto, potpisujem :)

Ovako je ispalo drugima