Moj profil

URMAŠICE

36

jedne od najdražih slastica al' nikako da dođu na red da ih napravim.. evo moje prve verzije... kažu savršene..znači bit će ih još ;o))

jedne od najdražih slastica al' nikako da dođu na red da ih napravim.. evo moje prve verzije... kažu savršene..znači bit će ih još ;o))

Sastojci

25 dag maslaca
35 dag brašna, prašak za pecivo
preljev
1/2 kg šećera
3-4 dcl vode
20-30 polovica oraha ovisi o broju urmašica

Priprema

1.

Otopiti maslac i kada se ohladi umutiti dobro jaja i jogurt.

2.

kada se to dobro izmuti dodati brašno i prašak za pecivo. u sredinu staviti polovicu oraha i zamotati. proći s urmašicom preko ribeža da ostane 'rebrasto'. Peći na 180 stupnjeva dok zlatno ne porumene.

3.

zagrijati šećer i vodu, dok se šećer ne istopi i iscijediti malo soka od limuna.Kada se urmašice ohlade zaliti s preljevom i pustiti nek upiju sok.

  • Urmasica(2)
  • Urmašice(1)
  • Urmasice-s-orahom(1)
  • Kolaci-popareni(1)

5

😁 nego što, ja sam ovaj put dodala malo više brašna pa sam zezla stvar, al su svejedno brzo nestale 🙂

da,da bitno je da je toplo na hladno il pustiti da se dobro ohlade i preliti vručim preljevom.

     pozdrav!!🙂

Danas sam pravila po istom receptu, i zaboravim da stavim prašak za pecivo!!!😁Naravno, to nisam ni primetila odmah.Ukus-odličan!Malo spljeskane, ali ukusne!😵Vruće sam ih prelila hladnim sirupom i zaključujem da su  se bolje natopile...Ko će ga znati, možda je to zbog p.za pecivo?😵

Idemo dalje u eksperimentisanje dok ne dobijem ono što će mi se najviše dopasti

.Pozdrav! 🙂

🙂 pa kod nas ima čvrsti ili tekući jogurt. bude u plastičnoj čašici od 190grama. bolje je da je što gušće, možda je i zato tijesto bilo mekše.. dobro utisnite pa je poslije lako još malo preoblikovati u valjak

drago mi je da vam se ukus sviđa, mi ih oooooooooobožavamo..😁