Moj profil

Kolač od banana

50

Dakle, ovaj kolač su jeli čak i oni koji ne vole kolače i slatko, kao i oni koji ne vole banane :) Mislim da je sve ostalo, suvišno za reći :)

Dakle, ovaj kolač su jeli čak i oni koji ne vole kolače i slatko, kao i oni koji ne vole banane :) Mislim da je sve ostalo, suvišno za reći :)

Sastojci

KREMA
7 dcl mlijeka
8 žl šećera
1/3 stolnog margarina
BISKVIT
GLAZURA
100-150 gr čok za kuhanje
1/2 stolnog margarina
1 žl mlijeka

Priprema

1.

Za početak, skuhamo puding kojem treba dugo da se ohladi, te za to vrijeme možemo raditi ostale stvari. Kuhamo 2 pudinga u 7 dcl mlijeka, na način, da 5 dcl stavimo da zavrije, a u 2 dcl umješamo 2 pudinga i 8 velikih žlica šećera. Preporučam mućenje električnim mikserom u uskoj dugoj posudi, zbog eliminiranja grudica. Kada je kuhan, stavimo ga na hladno da se hladi.

2.

Dok se puding hladi pećemo biskvit. Obični standardni biskvit kojeg pretpostavljam svatko zna napamet. Ja ga radim na sljedeći naćin: 4 žumanjka istućem sa 10 dkg šećera, zatim dodam 10 dkg brašna, 1 prašak za pecivo, te na kraju umućena 4 bjelanjka. Pećem ga 15-20 minuta na 180 stupnjeva. Kada je gotov, uvijek ga izvadim iz protvana na krpu pa kasnije vratim, da budem sigurna da se nije nigdje zalijepio jer je kolač kremast i bilo bi problema kod rezanja i vađenja.

3.

Dok se biskvit i puding hlade, narežemo 4 veće banane na kolutiće, prespemo sa 1 žl šećera u prahu, 2 žl ruma, i pola limuna te promiješamo. Ako se biskivt ohladio možemo staviti smjesu od banana na njega, s tim da ako je tvrđi, prije ga prelijemo sa 2-3 žl mlijeka da omekša.

4.

U ohlađeni puding stavimo 1/3 stolnog margarina i miksamo sa električnim mikserom dok ne dobijemo finu kremu. Margarin uvijek ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi da se da pretvoriti u kremu sa pudingom. Ako je pretvrd, nastat će grudice. Kada je smjesa fina, rasporedimo ju po bananama.

5.

Zatim umutimo 4 dcl vrhnja za šlag ( na slici je kolač za kojeg sam umutila 5 dcl šlaga, i očigledno je da je to previše, pa pretpostavljam da bi 4 bilo dovoljno). Rasporedimo ga po kremi i lijepo zagladimo.

6.

Na kraju dodamo čokoladu. Može to bit glazura od čokolade po cijelom šlagu, naribana čokolada ili kako ja najviše volim "prošarati" otopljenom čokoladom kao na slici.

Posluživanje

Premda mi ovaj put kolač nije vizualno uspio, bio je jako ukusan kao i svaki put. Poslužuje se hladan, u bilo koje doba dana, jer moj nestane u 1 danu :)

  • Kolači(1)

4

hvala 🙂

Lijepo za prvi recept,jako fino.A što se tiče šlaga,ja ne bih smanjivala količinu.Volim jako kremasto.😋

super🙂.