Moj profil

Hummus – namaz od slanutka

83

Hummus sadrži velike količine željeza i vitamina C, uz to je i dobar izvor proteina. Prikladan je za vegetarijance i vegane.

Hummus sadrži velike količine željeza i vitamina C, uz to je i dobar izvor proteina. Prikladan je za vegetarijance i vegane.

Sastojci

200 g slanutka
50 g sezama
1-2 češnja češnjaka
2-3 žlice maslinovog ulja

Priprema

1.

Večer prije namočite slanutak u dosta vode.

2.

Skuhajte slanutak (nemojte ga soliti – to usporava brzinu kuhanja) – nemojte baciti vodu.

3.

Sezam malo propržite na tavi dok ne uhvati lagano-zlatnu boju, a zatim ga zajedno s malo ulja stavite u blender da pusti aromu (ovo se zove tahini – umak od sezama)

4.

Dodajte ohlađeni slanutak, češnjak, ulje, limunov sok i miksajte dok ne dobijete konzistenciju kakvu želite – ako želite rjeđi hummus dodajte mu vode u kojoj se kuhao slanutak.

5.

Po želji možete dodati i kim, asafetidu, papar i druge začine.

6.

Poslužite sa finim domaćim kruhom, tostom ili krekerima. Možete ga čuvati dobro zatvorenog u hladnjaku nekoliko dana.

Posluživanje

Preuzeto sa http://www.alternativa-forum.com/recepti/1958-hummus-namaz-od-slanutka.html

  • Namazi(2)
  • Humus(2)
  • Namaz(1)

4

Ja uvijek pravim crveni hummus, ukusniji je. Dodam pecenu crvenu papriku ili par kasika domaceg ajvara.

Ako zelite da bude crvenkaste boje, dodajte mu tucane ljute paprike...ja licno vise preferiram sa nekim drugim dodacima, ne volim bas ljuto, ali ko voli, prijatno mu bilo...Cisto dodatak, ja pored doamcih tortiljica, volim da jedem (on se tako i sluzi) sa raznim povrcem koje isecem na prutice, recimo sargarepa, krastavac, keleraba, jela sam ga i sa rotkvicama..probajte..super je 🙂

Cijeli recept je pruzet sa gornjeg linka, tako da nisam ni ja sigurna dali ova slika odgovara jelu. Dodala sam ga sebi kao podsjetnik, pa bih mogla ovih dana nešto smiksati i staviti oriđiđi slikicu 🙂