Moj profil

Crnac bez jaja

40 minuta
48

Ovo je svakako moj prvi pravi kolač. Još uvijek nisam ozbiljno počela raditi kolače, pa mi je ovo vrlo lijepo prvo iskustvo. Recept sam dobila od frendice, malo ga doradila i dobila ovu čokoladnu deliciju. 


Ovo je svakako moj prvi pravi kolač. Još uvijek nisam ozbiljno počela raditi kolače, pa mi je ovo vrlo lijepo prvo iskustvo. Recept sam dobila od frendice, malo ga doradila i dobila ovu čokoladnu deliciju. 


Sastojci

za
Za biskvit je potrebno:
2 kom Jogurta u čašici
200 g Brašna
170 g Šećera
80 ml Ulja
17 g Kakaa
1,3 žličice Sode bikarbone (1 žličica i još 1/3)
Kandirano voće
Za preljev od čokolade je potrebno:
70 g Čokolade za kuhanje
2 žlice Šećera
2 žlice Mlijeka
70 g Maslaca za kuhanje

Priprema

1.

Sastojke za biskvit miješajte mikserom da dobijete glatku smjesu. Na kraju miješanja u smjesu možete dodati kandirano voće.

2.

Smjesu izlijte u lim (kao na slici) premazan maslacem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 20tak minuta. Nožem provjerite da li pečeno (mora biti čist kad ga izvučete iz kolača). Biskvit ostavite da se ohladi.

3.

Dok se biskvit hladi, rastopite maslac do ključanja, dodajte čokoladu, šećer i mlijeko i miješajte na laganoj vatri da dobijete glatku smjesu. Šećer se mora otopiti.

4.

Ohlađeni kolač prelijte tako pripremljenom glazurom.

Mjere su radjene za uski kalup.

Originalni recept: https://www.coolinarika.com/recept/crnac-bez-jaja/

  • Poslastica(1)
  • Cokoladni kolac(1)
  • Crnac-bez-jaja(1)
  • Crnac(1)
  • Mufini-coko-5(1)
  • Http-wwwcoolinarikacom-recept-crnac-bez-jaja(1)

3

Jako lep i praktičan recept, svaka čast. Uredno i lepo prikazano u koracima. Hvala na receptu ❤

Draga Miraci! Ovaj recept sam dobila od prijateljicine stare tete, i to nije recept od jučer već se koristi godinama.... Pitanje je, ako već spominješ autorska prava, ko je što tu prekršio... Većina recepata na coolinariki nije originalna niti zaštićena nekakvim pravima.

Ovaj recept je ovde vec objavljen. Tvoje mere su samo umanjena kolicina originalu. Objavljen je pod ovim imenom pa si mogla da vidis pre krsenja autorskih prava.