Moj profil

Vecera za Valentinovo

60 minuta
35

Sa posebnom  paznjom sam veceras napravila veceru za moje najdraze  , koji su centar moga svijeta  i snaga koja me pokrece  . Zato im u ovakvim trenutcima zelim pokazati i na ovaj nacin koliko mi znace . Mozda vecera i nije nesto posebno , ali je zato onakva kako oni najvise vole .

Sa posebnom  paznjom sam veceras napravila veceru za moje najdraze  , koji su centar moga svijeta  i snaga koja me pokrece  . Zato im u ovakvim trenutcima zelim pokazati i na ovaj nacin koliko mi znace . Mozda vecera i nije nesto posebno , ali je zato onakva kako oni najvise vole .

Sastojci

za
4 manja govedja filea
2 pilece prsi
1 zuta paprika
1 srednji luk
30 dkg svijezih gljiva
30 dkg tanko narezane slanine ili hamburgera
1 zlica vegete
Za sparoge sa Hollandaise umakom
500 g sparoga
6 zlica masla
sol i papar

Priprema

1.

Meso operi i dobro posusi , piletinu narezi na 16 komadica podjednake velicine , pa skupa sa fileom sve lagano posoli i popapri . Svaki komad filea omotaj jednim komadom slanine , a komadice piletine umotaj sa  1/2 komada slanine . Pripremljeno meso ostavi sa strane dok pripremis povrce .Paprike i luk operi , ocisti i narezi na komade velicine piletine , a gljivama skini stapku . Lagano posoli i popapri povrce . Na stapice za raznjice redaj piletinu i povrce naizmjenice . Napravi cetiri raznjica . Ostavi sa strane dok bude vrijeme za przenje i grillanje.

2.

Sparoge ocisti i operi ,posoli popapri i polij sa zlicom maslinova ulja ,te rasporedi u  posudi za pecenje oblozenoj papirom za pecenje . Ostavi sa strane dok bude vrijeme za pecenje .

3.

Sada je najbolje vrijeme za napraviti Hollandaise umak . Maslo otopi na laganoj vatri . Zumanjke , sok od limuna sol i papar stavi u blender i mijesaj 15-tak sek. Nastavi mijesanje , pa u tankom mlazu uspi otopljeno maslo i mijesaj jos 30-tak sek. dok umak ne postane gust . Gotovi umak moze stajati oko sat vremena na sobnoj temperaturi , ako stoji vise onda se puno zgusne i u tom slucaju dodaj 1 zlicu vode i kratko promijesaj, pa tek onda prelij pecene sparoge .

4.

Nakon sto je sve pripremljeno  moze se poceti prziti i grillati meso . Ugrij elektricni grill na visu temperaturu pa stavi raznjice i poklopi . Pusti neka se peku 5 min. Okreni raznjice pa ih peci jos 5 min.Skini sa grilla i umotaj u foliju ,neka odlezi nekoliko min.

5.

U medjuvremenu dobro ugrij tavu , uspi zlicu maslinovog ulja i naglo prepeci filee 3 min. sa svake strane . Skini sa vatre i dobro umotaj u foliju ,pa nek odlezi 10 min.

6.

U zagrijanu pecnicu na 200 stupnjeva peci sparoge 15-tak  min. nemoj da se prepeku jer se tada osuse i izgube lijepu zelenu boju , a nisu ni  ukusne .

Posluživanje

Na sredinu svakog tanjura stavi 5-6 sparoga prelij ih sa Hollandaise umakom te sa jedne strane stavi file , a sa druge strane jedan raznjic . Uz ovo jelo mozes servirati i neku od sezonskih salata .

  • Valentinovo(1)
  • Ražnjići(1)
  • Odrezak(1)
  • Ručak(1)

9

Hvala svima na lijepim komentarima  , Pomoravka i vama od srca sretan dan zaljubljenih sa malim zakasnjenjem ,Pega da pa skoro isti objed smo imali 👋

ovo vredi probati...odlicno👍👋

odličan ručkić.. 🙂 baš ste guštali.. ❤️

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)