Moj profil

Varivo od graška

13

Još jedno lagano varivo, stvarno brz i lagan recept, a jako je ukusno. Ja ga ne pravim s mesom, pa je pogodno i za vegeterijance. :)

Još jedno lagano varivo, stvarno brz i lagan recept, a jako je ukusno. Ja ga ne pravim s mesom, pa je pogodno i za vegeterijance. :)

Sastojci

450 g graška
1 žlica koncentrata rajčice
začini (sol, papar, vegeta)

Priprema

1.

Najprije izdinstamo luk. Kad luk lagano poprimi žutkastu boju, dodamo mrkvu nasjeckanu na komadiće ili čak naribanu. Kada to malo popržimo dodamo vodu (oko 1 L) i 3-4 krumpira nasjeckana na komadiće. Tada dodamo začine (sol, malo papra i malo vegete te i žlicu koncentrata rajčice). Sve zajedno kuhamo dok krumpir ne omekša. Kad vidimo da je krumpir polu kuhan, dodamo grašak (ja radim s onim zaleđenim), te kuhamo jos nekih pola sata. 10-15 min prije kraja dodati zapršku. 


Zaprška: 

Na malo ulja dodamo jednu žlicu brašna. Kad se to fino stopi i lagano požuti dodamo mrvicu slatke crvene paprike i mrvicu soli. Opet izmješamo i dodamo malo vode. Brzo izmješamo i maknemo s vatre da se ne bi previše zgusnulo i da ne bi nastale grudice. Zapršku dodamo grašku i kuhamo još 10-15 min. 

Dobar tek! :)  

3

Hvala na savijetu! 😉

Secko, dobar ti je recept, samo ako može mala dopuna, grašak će ti biti super i bez zaprške, grašak i krumpir su dovoljni da sve skupa bude kašasto, ako pak nije, onda je dovoljno razmutiti malo brašna i vode i dodati u lonac. Slobodno stavi više rajčice i peršina 😉

hvala na receptu!