Moj profil

Slane ružice

60 minuta
28

Nije teško, isto, ali malo drugačije i veselije! Pizza koja to nije, punjeni kruščić koji to nije, ali tako nekako, jako fino i lijepo.

Nije teško, isto, ali malo drugačije i veselije! Pizza koja to nije, punjeni kruščić koji to nije, ali tako nekako, jako fino i lijepo.

Sastojci

za tijesto
500 gr brašna
250 ml kefira
150 ml mlijeka
5 dkg margarina
za premaz
2 kom. jaja
100 gr. margarina
200 gr. šunke
200 gr. sira (gauda, edamer ili sl.)
papar, sol, muškatni oraščić, Vegeta

Priprema

1.

Tijesto sam umijesila od svih sastojaka. Kefir je hladan, mlijeko u kojem je rastopljen margarin mora biti malo toplo. Ja i dizano tijesto radim mikserom, uvijek dobro ispadne. Prepolovila sam na dva dijela i ostavila da se diže.

2.

Za premaz sam umutila margarin i jaja, dodala vrhnje, začine, šunku nasjeckanu na kockice, naribani sir. 

3.

Razvaljala sam dignuto tijesto u dva pravokutnika, relativno tanko. Namaz sam stavila po cijelom tijestu i zarolala. Rezala sam oštrim nožem komade oko 2 cm i slagala u pleh od pećnice, na papir za pečenje, rezanom stranom dolje. Po vrhu sam još posipala malo parmezana. Pekla sam na 180C, oko pola sata.

Posluživanje

Ja sam tople ružice poslužila uz crno vino, kao laganu večeru, ali treba probati, ovo može poslužiti i kao predjelo, a može se jesti i hladno kao doručak ili večera, uz mlijeko, kefir, jogurt, kako kome odgovara. Prijatno!

  • Peciva-i-slicno(1)
  • Pizza-puzici(1)
  • Pizza-rolat(1)
  • Pizza(1)
  • Ruzice-slane(1)
  • Sir(1)

4

zgodno i fino 😋👍

NARAVNOO.. :)) bit će na mom meniu koji dan.. hehe

Nikakav problem, lako i jednostavno! I puno jeftinije nego iz pekare!