Moj profil

Ekmek Kadaif

113

Pola baklava a pola kremasti kolac i niko nece ostati ravnodusan...

Pola baklava a pola kremasti kolac i niko nece ostati ravnodusan...

Sastojci

500gr Rezanaca za Kadaif (ja ih kupujem u Veru) +125gr putera
Za kremu:
1l mleka + 2dl mleka
125gr putera
8 kasike brasna (po mogustvu ostrog)
3 kasike griza
10 kasike secera + 2 vanilin secera
Za sirup:
3 solje secera
2 solje vode
250-300gr mlevenih ili seckanih oraha ili badema

Priprema

1.

Rasporedite Kadaif u pleh.  Istopite 125gr putera pa ga ravnomerno rasporedite po rezancima (mozete ga i izrendati).  Preko pospite iseckane ili mlevene orahe ili bademe ali ostavite oko 50gr za kasnije.

Stavite pripremljene Kadaif rezance u zagrejanu rernu i pecite ih na oko 180C 10-15 minuta dok ne dobiju svetlo zutu boju.

2.

Za to vreme skuvajte sirup od vode, secera i limuna pa pustite da lagano vri oko 10 minuta.

Zalijte sirupom vruc Kadaif.

3.

Stavite 1l mleka da provri, pa ga sklonite sa vatre i umesajte smesu od 2 dl mleka u koji ste umesali brasno, secer, griz, zumanca i jaje,  vanilin secer i lepo izmesali da nema grudvica. Vratite na vatru i mesajte dok smesa ne pocne da se zgusnjava.  Sklonite sa vatre i kada se malo prohladi umesajte mikserom 125gr putera pa ostavite da se krem hladi.

4.

Kada se krem ohladio (ali ne skroz, trebalo bi da bude mlak) izlijte ga preko mlakih Kadaif rezanaca i ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi bar 3 sata. Tek ga onda stavite u frizider.

5.

Umutite slatku pavlaku u koju nemojte dodavati secer i sipajte preko gotovog kolaca. Ukrasite ga seckanim ili mlevenim orasima ili bademima koje ste ranije odvojili.

Posluživanje

Recept sa bloga: http://nastinipeksimeti.blogspot.com/

  • Kadaif(9)
  • Kolaci-kadaif(2)
  • Kremasti kolaci(1)
  • Turski-kolaci(1)

13

Draga moja poslala sam i pp pa evo i ovdje , jako mi je zao sto sam objavila slican recept , cure su mi javile, ako želis ja cu svoj maknuti ,od srca te pozdravljam,nasla sam i na blogu pa cu i tamo ostaviti komentar👋nadm se da se neljutis😵

ja bih ovo rado isprobala ( i jesti i napraviti) al nemam rezance 😨 morat cu pogledat kad budem isla u Bosnu, nadam se da cu naci

Hvala imanak 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)