Moj profil

Punjene paprike pecene u rerni

21

Vrlo lagan i brz recept, ukus je potpuno drugaciji nego kod kuhanih paprika...razlika ovog recepta je u tome sto se paprike prvo malo ispecu u mikrovalnoj, tako da se smanji vrijeme kuhanja...

Vrlo lagan i brz recept, ukus je potpuno drugaciji nego kod kuhanih paprika...razlika ovog recepta je u tome sto se paprike prvo malo ispecu u mikrovalnoj, tako da se smanji vrijeme kuhanja...

Sastojci

1 casa kuhane rize
4 velika paradajza
1 glavica luka
3 cehna cesnjaka
2 mrkve manje

Priprema

1.

Prvo staviti rizu da se kuha. Blago je zaciniti solju i vegetom. Paprikama odsjeci kape, ocistiti od kospica i oprati. Staviti u posudu koja moze u mikrovalnu i pokriti vlaznim papirnim ubrusom, pa peci ih na high 6 minuta. Ostaviti jos 5 minuta u mikrovalnoj. Ako imate vise paprika potrebno je povecati vrijeme pecenja za minut dva. Ako nemate mikrovalnu stavite ih u lim u kojem cete ih peci i pokrite vlaznim papirnatim ubrusom i pecite u rerni dok vam meso ne bude spremno.

2.

Ukljuciti rernu na 400 F/200 C. Uprziti glavicu luka na malo ulja pa dodati meso i bijeli luk. Zaciniti i prziti dok sav sok ne ispari. Dodati jedan paradajz pa prziti jos minut dva.

Meso nije potrebno prziti, ali ja sam ga isprzila jer mi se zurilo sa ruckom.

Ostaviti meso na stranu a u istoj tavi prziti oguljen i isjeckan paradajz nekoliko minuta.

3.

Przen paradajz istresti u vatrostanu posudu, pomijesati rizu i meso pa puniti paprike. Pokriti ih sa sacuvanim poklopcima i doliti jednu solju vode. Pokriti i peci 45 minuta. Ukoliko zelite da vam paprike uhvate malo boje, otkrite ih na pola pecenja.

Meni punjene paprike najbolje idu sa kiselim vrnjem ili kakvim dobrim domacim mileramom. U slast!

  • Gotov-rucak(1)
  • Povrće -(1)
  • Paprika(1)
  • Paprike(1)

13

Zlatko, meni licno su ove najbolje http://www.coolinarika.com/recept/sarena-doma/

Procitao sam vise ideja, ova mi se najvise svidjela idem da probam...

hvala drage moje...😘

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)