Moj profil

Lazanje

90 minuta
85

Ove lazanje su na našem stolu skoro za svako veće okupljanje(rođendane,krstitke,Božić...) i to je nešto što svi vole i što se uvijek sigurno traži joššššš.....

Ove lazanje su na našem stolu skoro za svako veće okupljanje(rođendane,krstitke,Božić...) i to je nešto što svi vole i što se uvijek sigurno traži joššššš.....

Sastojci

za
1 kg mješanog mljevenog mesa
1 fant za lazanje
1 dcl vrhnja
2 kutije(po 40 dag) lazanja
za bešamel;
2 v.ž brašna
oko 7,5 dcl mlijeka
posip;
30-40 dag ribane gaude

Priprema

1.

Luk se sitno nasjecka pa se izdinsta na malo ulja.Kad postane staklast doda se mu mljeveno meso,začini s vegetom i soli.Dinstati oko 15-20 minuta.

2.

Fant rastopiti u pola litre tople vode i umiješati u mljeveno pa dobro promiješati.Na kraju umiješati vrhnje,nek provri pa maknite s vatre i ohladite.

3.

Za bešamel otopite margarin na vatri,posipajte brašnom,zapržite pa polagano mješajući dolijevajte mlijeko.Kad prokuha i zgusne se,maknite s vatre i ohladite.

4.

Lazanje stavljajte kuhati u vrelu slanu vodu na nekoliko minuta da postanu savitljive-stavljajte kuhati toliko komada koliko vam treba za 1 red u tepsiji(za veći i dublji pleh trebalo mi je 5 komada) 

5.

Gaudu naribajte.Tepsiju premažite uljem pa složite 1 red prokuhanih lazanja.Gore rasporedite dio(1/4)smjese od mesa i luka.

6.

Na svaki dio s mesom stavljajte red bešamela u tankom sloju(rasporedite si na 4-5 djela )da vam ostane dovoljno za svaki red i još za vrh te da vam je svaki red odprilike podjednako nadjeven.

7.

Svaki red posipajte s malo sira.Na vrhu se stavi red lazanji,prelije s bešamelom i obilno posipa s sirom.Stavi se peći na 180 stupnjeva oko 30-40 minuta,tj.dok se korica na vrhu lijepo ne zapeče do zlatno-smeđe boje.

8.

Narezati kad malo odstoji i poslužiti.

Posluživanje

Može se napraviti i dan prije pa se onda stavi samo peći-u tom slučaju sirom na vrhu se posipa prije samoga pečenja.Prije posluživanja nek malo odstoji-lakše i lijepše se reže.Može se raditi i bez kuhanja lazanji-stave se sirove lazanje ali meni se ovaj način više sviđa i lazanje su mi bolje.

  • Lazanje(2)
  • Lazanji(1)
  • Slana-jela-lazanje(1)

9

Divne,hvala i 👋

super recept,često pravim lazanje  baš po ovom receptu

super je recept... sad je iz rerne izasla moja prva lazanja (imam 13 godina) i super mirise! uskoro cemo da je probamo... 🙂

Ovako je ispalo drugima