Moj profil

Salata od cvekle

30 minuta
11

Obozavamo je i zbog poznatih zdravstvenih razloga kao i zbog ukusa koji pruza

Obozavamo je i zbog poznatih zdravstvenih razloga kao i zbog ukusa koji pruza

Sastojci

4 kom cvekla
2-3 cena belog luka
umebosi sirce po ukusu
ulja malo

Priprema

1.

Cveklu obariti 15 min (pod uslovom da su korenovi cvekle krupni, ako su manji dosta je i desetak minauta). Ostaviti poklopljno dok se ne ohladi. Posle hladjenja skinti ljusku sa cvekle i narendati je. U cveklu dodati naseckana cena belog luka, umebosi sirce (ima da se kupi u prodavnicama zdrave hrane) i ulja po zelji, svakako malo.

Prijatno!!!

Posluživanje

Odlico se uklapa sa posutim preprzenim susamom na suvom tiganju. Jako je ukusna jer je cvekla ni sirova ni kuvana, nikako nemojte soliti posto je umebosi sirce i kiselo i slano, a veoma je zdravo za svakodnevnu upotrebu!

5

🙂

Hvala puno na sugestijama😁 odlicno je ovo sa pecenjem. Inace probala sam sirovu cveklu u svim varijantama kao i sok od cvekle sa raznim drugim povrcem. Ali kvaka je u tome da decu treba animirati da je jedu a sirovu ne zele, tako da sam probala naci kompromis i sad je to o.k. Probacu ovaj tvoj predlog sa pecenjem, puno ti hvala i svako dobro, pozzzdrav

BeOs011 eto mene opet 😁. Moj svekar je bio kuvar i on mi je rekao da je cvekla najbolja  pecena. Stavis je u posudu, nalijes malo vode,samo malo da pokrije dno posude i pokrijes dobro folijom. Samo je proveri kolko zelis da bude kuhana i onda je oljusti. Sve vitamine ostaju a sa kuhanjem u vodi nesto se izgubi. Ne znam dali si probala, svezu ( nekuhanu) cveklu,rendanu uz dodatkom limunovog soka i meda. Odlican "booster" imuniteta. Dobro zdravlje. Pozz.