Moj profil

Gitara torta

24

Jako lepa i ukusna torta i ima je mnogooooo

Jako lepa i ukusna torta i ima je mnogooooo

Sastojci

Za koru 1:
6 kas. secera
6 kas. brasna
1 prasak za pecivo
Za koru 2:
4 kas. secera
4 kas. brasna
1 prasak za pecivo
Za koru 3:
Isto kao kora 2.
Krema:
2 kas. gustina
12 kas. secera
3 l mleka
14 kidy cokoladica sa jagodom
Za Karamel:
725 g secera
Ostali sastojci:
300 g piskota
1.5 kg jagoda
Glazura:

Priprema

1.

Kore:

2.

Belanjke i žumanjke razdvojiti, šećer umutiti sa belanjcima, zatim dodati žumanjke i sve dobro sjediniti. Onda dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano izmešati. Staviti da se peče na 180°C (kora 1 se peče u većoj okrugloj tepsiji, kora 2 u manjoj nego što se pekla kora 1, a kora 3 u četvrtastoj). Pečene okrugle kore preseći tako da se dobiju dve, a koru iz četvrtastog lima preseći dužinom, tako da se dobije vrat gitare, širina otprilike da bude 10 cm.

3.

Krema:

4.

Umutiti jaja sa 2 dcl mleka. U to dodati puding i gustin, pa zakuhati u preostalom mleku proključalom sa šećerom. U ohlađen fil dodati 2 margarina i penasto umutiti. Fil podeliti u 2 dela, jedan dio ostaviti takav kakav jeste, a u drugi dodati sitno iseckane kidy čokoladice i dobro umutiti.

5.

Karamel:

6.

Žumanjke, 350 g šećera i margarin umutiti i kuhati na pari, a u isto vreme u zepter šerpi staviti preostali šećer da se istopi. Kada je karamel gotov u vruće dodati krem kuhan na pari i dobro sjediniti. Sačekati da se malo ohladi i naneti na kore sa jedne strane.

7.

Glazura:

8.

Umutiti šlag sa malo šećera u prahu, 0,2 dcl ostaviti za žice, a u ostatak dodati kakao i ukrasiti tortu

9.

Redosled slaganja: Kore premazane karamelom + fil vanilija + jagode isečene na ploške + fil sa kidyčokoladicama + piškote (namočene u mlako mleko), pa ponoviti još jednom fil i jagode i završiti sa korom tako da karamela bude okrenuta prema filu i ukrasiti glazurom.

PS. Uklopiti kore tako što kora 2 ide u koru 1, a kora 3 u koru 2.

Prijatno!!!

  • Torte(4)
  • Karamel-krema(1)
  • Gitara(1)
  • Velike-torte(1)

3

hvala najlepse...

prekrasno izgleda🙂

Lijepo uradjeno, svaka cast.